Panowie drodzy - potrzebuję sporo pomocy i trochę poprowadzenia za rączkę.
Mam helika, który stoi obok mnie. Odbiornik leży obok helika. Radio czeka, a ja nie wiem co zrobić...
Naczytałem się ostatnio za dużo i popindroliło mi się kompletnie wszystko. Soft do Zyxa pobrany i odpalony, sterownik (ponoć) jest, ale jeszcze nie dotarłem do próby podłączenia.
Nie chcę niczego spiermandolić i wykonać wzorcowe podłączenie, standardowe regulacje i ulotnić jak najszybciej czyli jeszcze mam nadzieję w weekend.
Potrzebuję jakiejś listy kontrolnej co po kolei podpiąć, jak zweryfikować czy jest dobrze i w górę. Do tej pory myślałem, że jak już się tak strasznie oczytałem forum to podepnę z palcem w... nosie, ale moje oczekiwania nieco rozminęły się z rzeczywistością.
Mamy 16 stron o ZYX-S2 i pierdyliard mocno rozmiękczonych przez szanownego kolegę Beja stron o T-rexie. Dotarłem na razie do (mniej więcej) połowy i nie chcę, żeby mnie tu październik zastał, więc zwracam się do Was.
Ewentualnne niesienie pomocy (za co z góry dziękuję) postaram się ułatwić w miarę moich możliwości, ale spodziewajcie się lekkich oporów wynikających z braków wiedzy i w ogóle - łopatologia wskazana.
Toster składa się z:
Rama - Align
Skrzynka ogonowa - Align
Łopaty - Tarot FBL
Głowica - Tarot DFC
Serwa cykliki - TGY306
System fbl - Tarot Zyx-S2
Belka ogonowa - Tarot (jest też Aligna)
ESC - Sunrise ICE 40A
Silnik - Align 450mx
Serwo ogon - Align DS520
Aparaturra: Turnigy TGY-i10
Odbiornik: TGY-iA10
Helik wyregulowany mechanicznie (tego jestem niemal pewien), więc zabawa w poziomowanie tarczy i torowanie łopat jest już odbębniona. Dla pewności jeszcze sprawdzę przed lotem, ale muszę to wszystko powpinać tak, żeby nie skopcić.
Na razie chyba daruję sobie Gova i ustawię krzywe (bo wiem jak) - wszelkie sugestie mile widziane.