Czym się zajmujemy....

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: valoos » 19 maja 2015, o 23:34

Dobra, teraz ja.
Wykształcenie, technik elektronik i 4 lata Automatyki i Robotyki na Politechnice Poznańskiej.
Fach - grafik komputerowy - specjalność animacja (Motion Graphics 2D/3D). Trochę (5lat) popracowałem sobie w telewizji.
Obecnie pracuje w Poznańskim Centrum Superkomputerowo-Sieciowym, jako specjalista ds. produkcji multimedialnych - czyli grafika, technik emisji (TV) i sporo dupereli sprzętowych.
Zabawki rozkręcałem od 3 roku życia, albo i wcześniej ;) - modelarnia w dzieciństwie mnie zraziła postawą prowadzącego (3 dni gładzenia papierem ściernym kawałka listewki, żeby nabrać szacunku do materiału).
Hobby modelarsko-helikopterowe na dobre wykiełkowało dopiero 5 lat temu, za sprawą lamy V3...
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 20 maja 2015, o 05:29

Trafiają sie tacy wypaczeńcy. W podstawówce gość od zpt kaxał robić wszystkim tace do stołówki. Odchyła o 1mm i dwója.
Po calym roku wszyscy mieli same dwóje a jedna osoba miała oprócz samych dwój jedną trójkę.
Na szczęście ten pasjonat myśli technicznej był kiepski z matematyki bo na koniec roku średnia wszystkim wyszla 4 a tej jedna osoba co miala trójkę dostala 5.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 20 maja 2015, o 06:04

ZPT... odżyły wspomnienia... :) do końca życia nie zapomnę geniusza kóry wpadł na pomysł żeby wymienić zajęcia chłopców i dziewczynek. W efekcie, dziewczynki chodziły z pociętymi i poobijanymi młotkiem paluszkami, a zbudowane przez nie domki dla ptaszków rozpadały się przy transporcie na drzewo. Chłopcy mieli zajęcia w klubie "Praktyczna Pani", szyliśmy, haftowaliśmy i gotowaliśmy, potem pan próbował tych potraw i też haftował :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 20 maja 2015, o 14:09

SeKLeS pisze:[...]
Lubię też przyciąć w WOTa Niespełna 5,5k bitew, ale jestem niezły. Gdybym więcej ogarnął teorii, byłoby jeszcze lepiej, ale szkoda mi czasu...
[...]

To w nawiasach to nick ?
dobrze napisałeś ? - bo nie mogę Cię znaleźć...
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 162 razy
Podziękowano: 239 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 20 maja 2015, o 14:54

Gdyby ktoś chciał wynająć jacht gdzieś, gdzie jest ciepło albo barkę turystyczną, to zapraszam do mnie ;)
www.punt.pl
www.barki.pl
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...
Podziękował: 195 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Xeo » 20 maja 2015, o 15:32

Ja od kilku lat siedzę w Marketingu Internetowym a dokładniej w pozycjonowaniu stron internetowych.
Dodatkowo zajmuje się analityką internetową.
A że lubie wyzwania i pracę na dużych klientach siedzę w korpo które zajmuje się obsługa full service klientów.

Więc jakby ktoś poszukiwał pomocy przy reklamie w sieci czy też analityce to coś tam zawsze mogę pomóc :)

RC to moje drugie hobby, pierwsze na którym mam chopla od dzieciaka to wędkarstwo.
Od jakiegoś czasu również bonsai ale trochę zależało się ostatnimi czasy
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 20 maja 2015, o 16:12

Xeo pisze:A że lubie wyzwania i pracę na dużych klientach (...)zajmuje się obsługa full service

MI to bardziej prace żigolaka przypomina :D
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 20 maja 2015, o 16:38

super_mario2 pisze:
SeKLeS pisze:[...]
Lubię też przyciąć w WOTa Niespełna 5,5k bitew, ale jestem niezły. Gdybym więcej ogarnął teorii, byłoby jeszcze lepiej, ale szkoda mi czasu...
[...]

To w nawiasach to nick ?
dobrze napisałeś ? - bo nie mogę Cię znaleźć...

Hmmm w wszędzie ta sama ksywa:
SeKLeS
Od kilku dni w klanie 17WBZ

Może zapodaj Twoją? Wiem z forum, że grywasz od dawna.
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Mentalista
Stały bywalec...
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Mentalista » 20 maja 2015, o 17:58

"RC to moje drugie hobby, pierwsze na którym mam chopla od dzieciaka to wędkarstwo".

Xeo, spinningujesz może, tak przypadkiem? :)
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...

Postautor: Xeo » 20 maja 2015, o 18:50

miruuu pisze:
Xeo pisze:A że lubie wyzwania i pracę na dużych klientach (...)zajmuje się obsługa full service

MI to bardziej prace żigolaka przypomina :D

Mirek a ty chyba masz dziennikarskie zapędy. Wycinajac i klejac słowa wyrwane z kontekstu.
Z mojej perspektywy to wygląda tak ze zamiast pracować dla x-dziesieciu małych klientów wole prowadzić 5 dużych projektów. Fajnie jak widzisz wielkie marki i wiesz ze masz wpływ gdzie się wyświetlają ;-)

Mentalista pisze:Xeo, spinningujesz może, tak przypadkiem? :)

Między innymi, ale głównie to gruncik. Rozstawic się na nocke ze znajomymi a ze rybka lubi pływać... ;-)
Ty też wedkujesz?

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
Mentalista
Stały bywalec...

Postautor: Mentalista » 20 maja 2015, o 19:01

Tak, wędkuję.
Wędkarskie nocki ze znajomymi to całkiem fajna sprawa, oj fajna :piwo:
Ja od wielu lat tylko i wyłącznie spinninguję, a konkretnie to tropię sandacze. Miękkie przynęty i sandacze - co zrobić :)
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...

Postautor: Xeo » 20 maja 2015, o 19:28

Ja do spinna się w sumie dopiero przekonuje bo wcześniej jakoś wolałem za leszczykami w swojej okolicy poganiac a od jakiegoś czasu jak mnie najdzie to za szczupakiem albo rapą poganiam. :-)
Niestety z braku czasu jeszcze sprzętu nie odkurzylem a znajomi juz zaczęli pogoń za rybka...

Mentalista
Stały bywalec...

Postautor: Mentalista » 20 maja 2015, o 19:35

Xeo, jak się przekonasz do spinna, to przepadłeś. Przepadłeś i nic już nie będzie takie samo :thumb: Zresztą z modelami jest podobnie. Jak żyć, no jak? :help:
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...

Postautor: Xeo » 20 maja 2015, o 20:06

Przepadlem to już dawno tylko teraz odkrywam co i rusz nowe otchłanie tych czułości :-D

Czarkowicz

Postautor: Czarkowicz » 11 cze 2015, o 16:48

...
Ostatnio zmieniony 13 cze 2015, o 15:01 przez Czarkowicz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mentalista
Stały bywalec...

Postautor: Mentalista » 11 cze 2015, o 16:58

Kolego Czarkowicz, potwierdzasz starą regułę, że tylko "dupy" i alkohol są prawdziwym sensem życia faceta.

PS No chyba, że to też już Cię znudziło. Jeśli tak, to heliki raczej nie pozostawią większego śladu w życiorysie. Proponuję origami modułowe.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, o 17:21 przez Mentalista, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarkowicz

Postautor: Czarkowicz » 11 cze 2015, o 17:02

...
Awatar użytkownika
zborecque
Lider forum...
Podziękował: 108 razy
Podziękowano: 119 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 16 cze 2015, o 09:55

Bardzo fajny temat :) Podepnę się:

Studiowałem na UŁ Ochronę Środowiska, magisterka z Płazów i Gadów Polski :) Ogólnie z wykształcenia - szeroko rozumiany przyrodnik.
Obecne główne zajęcie zawodowe: sprzedaż i wdrażanie systemów IT w placówkach służby zdrowia
Zajęcie poboczne: tworzenie, utrzymywanie, programowanie stron WWW (PHP, HTML, CSS, JS), własny mini-CMS
Wcześniej również zajmowałem się sprzedażą: urządzenia medyczne (drobne, i średnie), urządzenia związane z ogrzewaniem elektrycznym

Hobby: Modelarstwo (RC i redukcja - ale mniej i bardziej zimą), Muzyka (dobra muzyka, dobrej jakości, kiedyś też lekkie miksowanie, ale dziś tylko słuchanie) i film, IT (programowanie, bazy danych, zastosowania typu inteligentny dom etc.), Akwarystyka, Gry (PC/PS3) - w kolejności wg czasu jaki mogę na to poświęcać :(
Sport: ostatnio zaniedbany, głównie rower i squash
GOOSKY RS4 | GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO | 3x QUAD RACER | 2x ESA COMBAT | Radiomaster TX16S | FPV Combat fighter | more at my profile on ZBRC
Awatar użytkownika
Syfon
Domownik forum...
Podziękował: 63 razy

Postautor: Syfon » 18 cze 2015, o 12:11

To i ja pare słów o sobie.

Z wyksztalcenia jestem nauczycielem WF, ukonczylem AWF Warszawski. Mam trenera II klasy gimnastyki akrobatycznej oraz istruktora żeglarstwa PZŻ. Ale to dawno temu bylo....

Obecnie jestem konsultantem SAPa, moduł PP czyli Planowanie Produkcji i pracuje w Carlsbergu. Wiec wiem jak sie waży piwo :-) Moge obalać wszelkie mity czego to do piwa sie nie dodaje ... ;-) Generalnie jestem blisko branży produkcyjnej, bo planowaniem produkcji zajmuje sie juz przeszlo 15 lat.

Kiedys duzo gralem w FPP na PC, ale odkad kupilem pierwszego helika, a bylo to 3,5 roku temu, juz nie wrocilem do grania. Choc czasem moj starszy syn (14lat) namawia mnie na 1:1 w Quake'a, wiec jeszcze jestem w stanie mu becki spuscic, ale juz coraz ciężej...
Różne maszyny latające. A i jeżdżące się znajdą.
Awatar użytkownika
mikegsx400
Lider forum...
Podziękował: 134 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: mikegsx400 » 19 cze 2015, o 01:24

Syfon pisze:Wiec wiem jak sie waży piwo :-)

to ciekawe :piwo2:
to napisz w skrocie jak sie piwo waży, a jak sie warzy? :grin2:
"...możesz być znacznie szybszy, nie myśl o tym, po prostu to zrób!"

Wróć do „Brudnopis”