A ja dzis podjalem decyzje ze jednak rozstaje sie z panelem startowym z ktorego tak sie cieszylem.
Kable dwa razy grubsze, o polowe krotsze a i tak sie grzeja i rozrusznik nie mial sily zakrecic... bez sensu. Jak mialem pakiet przy rozruszniku to zawsze mocy starczalo nawet na mocno zjezdzonym pakiecie.
No trudno... Z zalozenia taki panel startowy to fajna sprawa, ale w praktyce kable musialyby byc grubosci spawarkowych chyba zeby nie bylo strat.
Z reszta mam juz pomysly (oczywiscie zerzniete z lotniska, konkretnie chyba od Wojtka

- jak usprawnic okolospalinowa graciarnie i bedzie to tak:
1. Pompka paliwa przymocowana na stale do banki z paliwem.
2. Pakiet zasilajacy rozrusznik wroci do rozrusznika. Rozrusznika nie zmieniam, bo zdaniem Macka jest to dobry rozrusznik, a jak Maciek przy jego wymaganiach tak mowi to ja nie mam wiecej pytan:D
3. Wroce tez do klasycznej grzalki zasilanej wlasnym akumulatorkiem. Z tym rozwiazaniem tez nie mailem nigdy klopotow - o ile tylko nie zapomnialem jej naladowac.
Skrzynka startowa natomiast pojdzie na sprzedaz... moze ktos jakims cudem jednak pokorzysta.
Bede sprzedawal w dobrej cenie, łącznie z nowym, w barzdo dobrym stanie akumualtorem żelowym 12V 7Ah. Pisze juz teraz, tutaj tak przy okazji a ogloszenie w stosownym dziale w swoim czasie.
Teraz rozumiem dlaczego wszyscy nawet Ci co maja te panele startowe to ich nie uzywaja.
Heh... no ale co z tego, nawet gdyby mi ktos powiedzial, DOKLADNIE dlaczego, to i tak bym musial sprawdzic i sie przekonac na wlasnej skorze:)