miruuu pisze:A jesteś pewien że silnik poszedł nie regiel? Pisałeś że nie widać z wierzchu?
mwx pisze:Adam12 pisze:Polatane. W 470 nowe serwo ogonowe, nowa skrzynka - miód malina.
Czyli serwo przypasiło?
Adam12 pisze:mwx pisze:Adam12 pisze:Polatane. W 470 nowe serwo ogonowe, nowa skrzynka - miód malina.
Czyli serwo przypasiło?
Ano. Co prawda skreciłem niechcący ostatnie 380tki i Trex latał na 360, ale ogon trzyma elegancko i prawie na defaultach
Adam12 pisze:@windcatcher - nie dobijaj mnie. Liczę na to, że na 380 spokojnie utrzyma, skoro na krótszych prawie na defaultach jest dobrze. Gauka X3 (przynajmniej moja) jednak troszkę słabsza jest pod tym kątem. Ale, ale - zielone Taroty jadą do mnie
Adam12 pisze:miruuu pisze:A jesteś pewien że silnik poszedł nie regiel? Pisałeś że nie widać z wierzchu?
Jakby kto tematem się zajął to i regiel podeślę
Jak puścił się dymek to zapiąłem holda i przyjął, bo przestało się kopcić. Podpiąłem inny silnik i działa. Podpiąłem na próbę ten przypalony - też działa. Na reglu nic nie widać (w przezroczystej termokurczce). Silnik śmierdzi, regiel nie.
omcKrecik pisze:Adam12 pisze:miruuu pisze:A jesteś pewien że silnik poszedł nie regiel? Pisałeś że nie widać z wierzchu?
Jakby kto tematem się zajął to i regiel podeślę
Jak puścił się dymek to zapiąłem holda i przyjął, bo przestało się kopcić. Podpiąłem inny silnik i działa. Podpiąłem na próbę ten przypalony - też działa. Na reglu nic nie widać (w przezroczystej termokurczce). Silnik śmierdzi, regiel nie.
Możesz zrobić fotkę temu przysmażonemu ze zdjętym wirnikiem, uzwojenie z obu kierunków (przód/tył) ?
Czy chwilę przed zadymieniem wyrażnie stracił moc ?
omcKrecik pisze:Do zdjęcia wirnika praska potrzebna ? Zazwyczaj wystarcza zdjąć sprężystą zapinkę i wysunąć wirnik wraz z wałkiem...
windcatcher pisze:Przyszła niespodzianka
Adam12 pisze:Tak - prasowany. Bez C-clipsa.
Adam12 pisze:A co z tym "Czy chwilę przed zadymieniem wyrażnie stracił moc ?"
Adam12 pisze:windcatcher pisze:Przyszła niespodzianka
Devil 420 ? No, no.
mwx pisze:Co złego jest w plasticzanej że dajesz metalową?
mwx pisze:Eee tam. Ja latam kijanką na plastyku, kilka razy robiłem twardsze autosy (420, bo 380 spada jak kamlot) i nic jej nie dolega. Mam śmiałą teorię że tworzywowa podłoga robi za strefę zgniotu - lepiej to łamać niż ramę czy inne kosztowne gadżety.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości