aikus pisze:Ooooosssie Mati rozgadal... Ale dobrze prawi rację ma!!
Polać mu wódki!!
Mati pisze:To ta:
https://www.banggood.com/GARTT-GT450L-Parts-Glass-Fiber-Canopy-For-Align-Trex-RC-Helicopter-p-965609.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
myślę, że można by sprawdzić również 450L Dominatora. Może nawet od gauki by podeszła na upartego...
Żeby zamontować ustrojstwo, chyba sensownym było by wydłubać nowe dziury. Ja trochę obszedłem zasadzkę i przeniosłem bolce mocujące kabinkę do tyłu (ale w istniejące otwory - żadnego wiercenia w ramie). Musiałem je trochę przedłużyć i tu moja "partyzantka" w dziedzinie modelarstwa mogła rozwinąć skrzydła. Użyłem tulejek mosiężnych w jako dystansów i dałem dłuższe śruby. Wygląda okropnie i prawie działa. Żeby działało lepiej, powinienem albo przesunąć kabinkę w tył o jakieś 2cm, albo dokleić z dołu pasek, który mocniej zahaczy o mocowanie w półce. Planuję, ale powstrzymuje mnie myśl, że jeszcze nie "autorotowałem" modelem, który właśnie sam sobie zmielił kabinkę. Inną rzeczą jest to, że nie chcę zaśmiecać kretowego wątku pierdołami w stylu "skrzywił mi się szpindel - po lekkim pociągnięciu za okucia model wylatał resztę pakietów" Jak już wklejać fotki to z czymś ciekawym. Ogólnie rzecz biorąc - nie jest to jakieś modelarstwo makietowe.![]()
Na plusy można zaliczyć to, że jest czerwona (bo wiadomo, że czerwone są najszybsze). Do tego murowany efekt "wow!" - gawiedź, która mnie zaczepia i chce spytać jaki to ma zasięg, jakby bardziej z szacunkiem patrzy i bardziej boi się dotykać niż jak reksio miał krótkie gacie i wystawały jakieś niepoważnie wyglądające zębatki.
Mati pisze:Myślę, że należy się jej +10 do pancerności całego helika. Pięknie otula i chroni.
-10 do wagi. Nie pamiętam ile toto waży (jakby co - mogę sprawdzić), ale jest cięższe od oryginalnego rozwiązania. U mnie montaż tej kabinki zbiegł się z odbudową pokretową, podczas której zapadła decyzja o podwyższeniu obrotów za pomocą zestawu pinion - zębatka odbiorcza - decyzja dobra. Przy tych samych krzywych nawet po założeniu ciężkiej kabinki czułem lekki, acz wyraźny przyrost mocy. Tak jakbym właśnie zdjął taką kabinkę. Ogólnie jestem zadowolony z "moda".
Mati pisze:aikus pisze:Ooooosssie Mati rozgadal... Ale dobrze prawi rację ma!!
Polać mu wódki!!
Taaaa - polać polać, a potem zamiast nad ranem kulturalnie kontynuować ze śpiewem na ustach leżenie w rosie to jakieś belty w głowie. Mię to by się chyba przydała kwarta miodowego w zacnym gronie co by wiadomości utrwalać a nie klecić jakieś kabinki w dinozaruach.
mikegsx400 pisze:No np mi dogfajter się zupełnie w oczy nie rzucił![]()
mikegsx400 pisze:Najlepszy kombat! Jaki setup?
Baba czy zauważy!
aikus pisze:Widać jakąś szczególną różnicę między tymi dwoma zdjęciami?
mwx pisze:Nie
Dużo lepszy efekt uzyskasz stosując folię pryzmatyczną i latając w mocnym słońcu.
mwx pisze:Bo to trzeba się konsekwentnie trzymać jednej gamy kolorystycznej i wtedy nikt nic nie zauważy.
Kris1990 pisze:Witam no i wkoncu nadszedł ten dzień. Przyszled trex 450zacząłem go skladac i została mi elektronika. Mam pytanie dotyczące serw. Mianowicie mam serwa firmy KST i jak je podłączam do zasilania to one wydaja taki dziwny odgłos. Nie wiem jak to nazwać. Takie PYrkanie. Tak ma być? ? Jest to naturalny odgłos? ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości