Carson pisze:Przepraszam najmocniej, ze wtrącam się w dyskusje o brodzikach i silikonach ale mam pytanie odnośnie helikowNie daje mi spokoju luz na okuciach. Jak rozkładam łopaty, łapę za końce łopat i ruszam góra dół to czuję przeskoki w okuciach. Ruszają się góra dół wzgledem szpindla i huba głowicy. Czy takie zjawisko jest normalne? Męczy mnie to bo czuć taka dziurę w pitchu przy przejściu z kątów + na - i odwrotnie. Podejrzewam że to może być to plus lekkie luzy na serwach. Podkładki mam tylko standardowe. Nie wiem czy to trzeba wyregulować dodatkowymi podkładkami. Wydaje mi się że te luzy na okuciach są przez to że całość jest niewystarczająco ściśnięta i łożysko oporowe trochę tańczy na bieżniach jak ruszam łopatami. Tylko gdzie dostać takie cienkie podkładki na szpindel. Ewentualnie mógłbym zeszlifować jakieś 0,4mm z długości szpindla. Jak myślicie?
aikus pisze:Żadne łożysko nie może pracować z luzem ujemnym.
windcatcher pisze:A tymczasem rolki mojej kabiny mają przezroczyste łożyska czy to taka tandeta, że aż widać na wskroś czy może profeska łazienkowa??
aikus pisze:Szpindel nie może być ciśnięty!!!
Żadne łożysko nie może pracować z luzem ujemnym.
Obstawiam że nawet jeżeli masz na szpindla luz wzdłużny to kasując go nie zlikwidujesz tego luzu o którym mówisz.
W trrxie po prostu tak jest...
Ale jak chcesz to próbuj.
pkali pisze:Dzisiaj zjadłem swojego protosa
Tapatalk
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości