Uwaga:
Wyprzedaż - zmiana strategii.Z racji tego, że:
- skuteczność sprzedaży na giełdzie forumowej wynosi 0 (słownie zero)
- skuteczność kontroli cen na giełdzie forumowej wynosi 0 (słownie zero)
- mimo, że to paradoks, wczoraj obca osoba na OLX zwróciła mi uwagę na zbyt ogólne ogłoszenie dotyczące akumulatorów LIIon 18650 - szczegóły poniżej.
- na OLX... to po prostu idzie... kwestia cen i to idzie.
- ogarnianie dwóch baz ogłoszeń to jak siedzenie na dwóch krzesłach na raz - źle działa na hemoroidy:
Likwiduję ogłoszenia TU (na forum) i od tej chwili sprzedaż będę prowadził wyłącznie na OLX.
Aby zobaczyć wszystkie ogłoszenia, wystarczy wejść w jednego linka:
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/VEbLV/Będę informował na bieżąco z zmianach cen, TU, w tym wątku.
A teraz szczegóły sprawy z akumulatorami LIIon.
Trochę przez niedbalstwo, trochę przez nieświadomosć, wystawiłem pierwotnie wszystkie w cenie chyba 2 złote za sztuke... a to był błąd.
Bo są tam trzy rodzaje ogniw, z czego dwa - mocne ogniwa wysokoprądowe, jeden tylko typowo magazynowe.
KOleżka z OLX (obcy człowiek) zadał pytanie a raczej zasugerował doprecyzowanie w ogłoszeniu, co striggerowało mnie do podjęcia próby ustalenia trochę dokładniej co tam mamy. Nie był zainteresowany zakupem.... po prostu napisał w tej sprawie.
Zmieniłem ogłoszenie i natychmiast znalazł się chętny... ale została jeszcze kwestia ceny - zostało to definitywnie wystawione ZA TANIO.
Żeby jakoś uratować sytuację, sprzedałem te akumulatory ... sobie i odpisałem, że wysokoprądowe niestety już nieaktualne.
Uczciwość w stosunku do kupującego trochę naciągana, ale to ma mniejszy priorytet niż uczciwość do p. Joli.
No trudno - robie co mogę...
.... a akumulatory ostatecznie się przydadzą.... może w rowerze sobie wymienię, albo za jakiś czas sprzedam oddzielnie, już jako moje.