Devil 380

Devile i inne śmiglaki
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 4 sty 2016, o 10:31

A co do samej firmy, to w sumie jeden pies. Co poniektórzy twierdzili, że ALZRC ma jakościowo nawet lepsze części niż Tarot, ale moim zdaniem to raczej kwestia - "każda sroka swój ogon chwali". Poza tym, jak już tak rozglądasz się za innymi firmami z tej kategorii, to masz jeszcze HK, CopterX i Garrt ;)
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 148 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 4 sty 2016, o 10:42

bahus pisze:Poza tym klasa 465 też stanowi ciekawostkę ...
http://www.alzrc-hobby.com/index.php?ma ... ex&cPath=1

Żadna ciekawostka, tylko nic innego jak rozciągnięta 450 (klon Alignowskiego t-rexa 450 Pro) z łopatami 360.
Gdy latałem jeszcze Rexami miałem zamontowanych sporo części ALZRC i były w miarę przyzwoitej jakości. Niektóre były lepsze niż Tarot, niektóre gorsze.

Mnie też mocno ciekawi ten Devil 380, ale raczej jako ciekawostka niż model, który bym kupił. Moim zdaniem lepiej dołożyć kilka stówek na oryginalny kit SABa. Jakbym miał G380 to zamówiłbym kilka części zamiennych na próbę od Devila.
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 193 razy

Postautor: Jazz » 4 sty 2016, o 11:03

Tylko że niektóre części się wogóle bądź nieznacznei różnią od części z sab-a.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 4 sty 2016, o 11:40

Pytanie czy różnice umożliwiają montaż u sotsowanie (bo sa na przykład na większym bakerze ;) ) czy na przykład nie wejda w ramę...
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 60 razy
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 4 sty 2016, o 13:13

żeby nie być gołosłownym
porównanie dwóch częsci "służacych do tego samego" czyli snapy przy popychaczach w głowicy
odrazu mówię że A to nie od Aligne
ObrazekObrazek

edit
chyba że snapy też podpierdolili od aligna to by się zgadzało
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Brain1-2, BeastX Plus, DX8, DX9 DSMX
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 4 sty 2016, o 16:46

No ale długość regulujesz kręcąc wiec nie powinno być problemu z zamiennymi stosowaniem..?
Awatar użytkownika
bahus
Domownik forum...
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: bahus » 4 sty 2016, o 16:55

MASA pisze:jak ktoś chce zacząć od 380 do nauki / nawet w tej podrubie
to albo jest głupi albo ma gdzieś pieniadze

Aleś mi pojechał ... Ja zwyczajnie wykazałem zainteresowanie modelem (firmą) i tyle. Napisałem że może kiedyś spróbuję bo w sumie wychodzi na to że model to w 90% elektryka a te 10% stanowi kit. Jak po czasie będę miał jakieś stare serwa itp to czemu nie skusić się na kita ... podkreślam PO JAKIMŚ CZASIE... na razie mam swoje obrane cele, chłopaki wytłumaczyli co i jak i tego się trzymajmy. W przeciwnym razie szkoda ich czasu na pakowanie wiedzy w moją makówkę ...
DJI Mini 2 + Oculus GO
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...

Postautor: Pan Byku » 4 sty 2016, o 17:17

Nie pojechał Tobie tylko potencjalnym kupującym, a my wiemy, że Ty się nim nie staniesz, skoro swoją przygodę zaczynasz z grubej rury ;) Także chill. MASA jest lekko przewrażliwiony na punkcie tego klona, bo w głębi serca on też chciałby takiego mieć, zwłaszcza z ubrankiem Captain America, ale teraz nikt mu nie uwierzy, że zamówił w Canomod, tylko od razu każdy będzie wiedział, że to ALZRC. Spoko, bez spiny. ;)
A tak serio - to jest po prostu kradzież i stąd jego irytacja. Ja też jestem lekko podirytowany, ale strasznie mnie ciekawi jego jakość - nie MASY, Devila Fast Super ALZRC 380 w ubranku Captain America :D
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
bahus
Domownik forum...

Postautor: bahus » 4 sty 2016, o 17:58

Panie B. Czemu z grubej rury ?? Czy prosiak jest tak złym wyborem na początek? Bo powiem szczerze że tylko i tylko z tego powodu że mam dostęp do części od można powiedzieć strzału myślę nadal o tarrocie 450. Poza tym na początek jest chyba odpowiedniejszy... mimo iż Miru stanął po drugiej stronie barykady i go rozumiem bo proponuje mi jakość... a miał już T-Rexa. W kwestii każdego innego modelu niż Tarrot 450 jestem skazany na zamawianie przez internet... i tu znów zagadki gdzie pytaliście o banggooda. Mój przykładowo flybar do 913... w Polsce kosztuje 20zł i ciężko go dostać, na banggoodzie 9zł i dostępny od ręki. Obawiam się że z częściami do GAUI czy MSH byłoby podobnie, w końcu wyszłoby że lepiej zamówić 3 belki ogonowe w Chinach niż 1 taką samą w kraju...
Znalazłem KITa Tarrota 450 za 370zł i uważam że to jak za darmo do pierwszego obijania. No nic zobaczymy, czas pokaże jaki wybór zrobię... jakość czy cena...
DJI Mini 2 + Oculus GO
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...

Postautor: Pan Byku » 4 sty 2016, o 18:50

bahus pisze:Panie B. Czemu z grubej rury ?? Czy prosiak jest tak złym wyborem na początek? Bo powiem szczerze że tylko i tylko z tego powodu że mam dostęp do części od można powiedzieć strzału myślę nadal o tarrocie 450. Poza tym na początek jest chyba odpowiedniejszy... mimo iż Miru stanął po drugiej stronie barykady i go rozumiem bo proponuje mi jakość... a miał już T-Rexa. W kwestii każdego innego modelu niż Tarrot 450 jestem skazany na zamawianie przez internet... i tu znów zagadki gdzie pytaliście o banggooda. Mój przykładowo flybar do 913... w Polsce kosztuje 20zł i ciężko go dostać, na banggoodzie 9zł i dostępny od ręki. Obawiam się że z częściami do GAUI czy MSH byłoby podobnie, w końcu wyszłoby że lepiej zamówić 3 belki ogonowe w Chinach niż 1 taką samą w kraju...
Znalazłem KITa Tarrota 450 za 370zł i uważam że to jak za darmo do pierwszego obijania. No nic zobaczymy, czas pokaże jaki wybór zrobię... jakość czy cena...

Z grubej rury było z przekąsem ;). Fajnie, że wyłuskasz od razu na ciekawą konstrukcję. Primo
Secundo - Miruuu mógł pomarzyć o jakości Aligna ;)
Nie wiem jak w przypadku Protka (i czy już się rozeznałeś w sytuacji), a także pisałem to już, ale ostatni raz powtórzę - do Gaui masz wszystkie części od ręki w arthobby. No może w Twoim przypadku, czekałbyś dzień, dwa na kuriera, a taniej w świecie nie znajdziesz.
Ze swoją aktualną wiedzą też miałbym nie lada problem z wyborem i wcale nie skreślałbym Rexa. Tylko chyba brałbym pod uwagę już Dominatora, ze względu na świeższą konstrukcję. Poniekąd przed takim wyborem stanąłem i w moim przypadku padło na X3, tylko dlatego, że mi się podoba. Choć Mini P też chciałbym posiadać ;)

składaj już tego Protka i zaczynaj latać :)
Pzdr.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 4 sty 2016, o 19:24

Panie Buchaj, a Twój trex jest pełnym trex em czy też ma jakieś klonowe elementy w sobie?
Awatar użytkownika
bahus
Domownik forum...

Postautor: bahus » 4 sty 2016, o 20:08

No i poszło na kopie ;) No nic to. Zobaczymy co czas przyniesie w moim przypadku nie zawsze ma się co się chce, ale cel zacny...
DJI Mini 2 + Oculus GO
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Podziękował: 133 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: Wiktor » 4 sty 2016, o 20:19

bierz tego tarota i sie tam nie zastanawiaj... jest to dużo lepszy start niz swego czasu kingi,belty czy innego rodzaju hb padła
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 4 sty 2016, o 21:35

Wybaczcie
jescze raz zdementuję - nie chciałem po nikim pojechac także :piwo: bahus - moze kiedyś nawet będziemy mieli okazję

chodził mi o to że tyle już piszemy o tym jakiego helika na poczatek i juz kilka było sensownych wypowiedzi na ten temat z których wynika że
prosiak albo Gaua X3 - to najlepszy wybór - i myślę że Bahus powienienes się pochylić bo mogę się podpisac krwią pod takimi wypowiedziami

pewnie się inni ze mną zgodza ze G380 to fajny model ale nie do bicia bo poprostu kosztuje - stad moje opryskliwe stwierdzenie że jak ktos nie zastanowi się nad tym to postąpi głupiao
no chyba że ma gdzieś kase i może sobie pozwolić walenie o glebę goblinem

w zamian w razie czego mozecie pojechać mnie - bo właśnie nie dawno w przypływie euforii droga kupna nabyłem G770 i dzisiaj do mnie doleciał ... :wall2:
Ostatnio zmieniony 4 sty 2016, o 21:37 przez MASA, łącznie zmieniany 2 razy.
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 4 sty 2016, o 21:36

miruuu pisze:No ale długość regulujesz kręcąc wiec nie powinno być problemu z zamiennymi stosowaniem..?

Mirru - tak badziewnych snapów to nawet HK nie daje do samochodów rc
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 4 sty 2016, o 21:51

Nie miałem ich w lapach, nie mogę ocenić ich wytrzymałości i jakości. Ale że względu na snapa nie ocenialbym całego modelu ;)
Żeby nie było - nie twierdzę że ten alzrc jest tak samo dobry jak Goblin. Jedyne co to krytykuje krytykę modelu, którego nikt z nas jeszcze nie testował.

I nie rozumie gadania o kradzieży praw Goblina, jednocześnie traktując jako normalke klony trexa.
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 4 sty 2016, o 22:08

o tym to już pisalismy kilka stron temu...
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 4 sty 2016, o 22:09

W którym miejscu?
Awatar użytkownika
MASA
Lider forum...
Kontaktowanie:

Postautor: MASA » 4 sty 2016, o 22:13

str 2 przykład assulta
FireBall
G380
T470LM
GH425
G570
G770
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 4 sty 2016, o 22:19

MASA pisze:Pomyślałem chwilę i choćbym bił o glebe co drugi dzień to nie kupię żadnej czesci do 380 od ALZARC
Wszytsko zawsze zalezy od kasy - problem w tym że taki klon to poprostu podróba ...
dla przykładu koszt Assulta vs Rexa to jakieś 1/5 - i to napewno jest tak że Assulty róznią sie od Rexów nie wiele ale przynajmniej na tyle że rama nie pasuje - a przerobienie Assulata na Rexa kosztuje w częściach więcej niz kit ...... tu mozna mówić o tym że coś jest dla budżetu A a coś dla budżetu B w zalezności od portfela i checi posiadania

ale jak ktoś wypuszcza coś co w 100% składa sie z pasujących do oryginału części i to za niemalże identyczna kasę (bo umówmy się ze nawet na FH idzie dostać G380 poniżej 1400pln); to porpostu plagiat / a jak ktoś woli podróba i zwykłe podpierdolenie czyjegoś pomysłu - zwłaszcza w przypadku G380

Raczej należy sie zastanowic czy za to żeby mieć wolisz zapłacić mniej i to tym co podrabiają tych co wymyslili...

O ten post Ci chodzi?

Wróć do „Alzrc”