Mój oscyloskop to obiekt muzealny z czasów PRLu, niestety na ekranie nie pokazuje tego co jest na wejściu wiec śmialo można założyć, że go nie mam
Bawię się trochę modułami BT i one w większości przyjmują LoTTL czyli 1 to 3.3V i choć mają LDO w torze zasilania to jednak przeznaczone są do zasilania też z 3.3V i tak też są zasilane z uSpirita (gniazdo satelitki). Dlatego myślę, że i Spirit ma na TX max. 3.3V (co oczywiście nie wyklucza, że na RX akceptuje 5V. Sam raczej działa na 5V bo i PWM do serw też ma taki poziom). Czy by się nie dogadały? Myślę, że na krótkim kablu nie powinno być problemu bo i TTL i LoTTL interpretują poziom 1 od 2.5V
Poczytałem o S.Port trochę i juz rozumiem o co chodzi. Faktycznie ten protokół to halfduplex po jednym kablu a Spirit jest fullduplex po dwóch kablach (UART) więc trzeba te protokoły jakoś "pożenić", dlatego pewnie na kablu od Spirita jest jeszcze jakiś AVR.
Da się to na pewno zrobić w domu ... ale prawdę mowiąc wolę ten czas poświęcić na latanie ... albo inne hobby