mwx pisze:OpenTX to najlepszy stosunek możliwości/cena bo licznik w zasadzie dąży do nieskończoności a mianownik ma dość niskie wartości.
mwx pisze:Ale to opcja dla ścisłych umysłów, nie ma tu za bardzo funkcji Plug&Play.
No i jakość wykonania nadajników jest słaba. Większość z nich to tandeta i badziewie.
mwx pisze:FrSky podniosło poprzeczkę serią Horus i teraz podobno nowym X20, ale odcięli się i obrazili na OpenTx. Mają swojego, niedopracowanego i niekompatybilnego z niczym Ethosa.
mwx pisze:Sam OpenTX po rozwodzie z FrSky praktycznie umarł, rozwój jest bardzo wolny a niedługo pewnie się w ogóle zatrzyma, bo jego miejsce zajmie EdgeTX. Bez kasy z FrSky to w zasadzie loteria co będzie z OTX. Oczywiście można latać na starych wersjach firmware których nikt nikomu nie zabierze, ale raczej nie będzie już tak jak wcześniej, gdy OpenTX wyprzedzał klasyczne nadajniki o kilka lat.
mwx pisze:Bądź tu mądry....
mwx pisze:Ja bym na początek kupił używaną (nie za dużo) Futabę. Ewentualnie Spektruma, ale któregoś z tych bez androidów.
aikus pisze:Pozostaje wierzyć, że kolejny update softu załatwi sprawę...
zastanawia mnie, dlaczego sprawy nie załatwia ta wymiana softu na customowy - bo to że oryginalny wieje sandałem to nei ma dwóch zdań...
Carson pisze:Ja latam na fs-i6 z customowym softem i poki co zmieniac nie zamierzam bo za dobrze mi lezy w dloniach. Sprawdzalem inne szafy i krepowaly i ograniczaly ruchy, glownie ze wzgledu na grubosc obudowy i mocne odsuniecie drązkow od krawedzi obudowy.
Piotr_T pisze:[...]
Piotr_T pisze:zdecydowanie wybrałbym inne radio, najlepiej markowe, a z tych skupiłbym się chyba tylko na Futabie lub Graupnerze. Wiem, że to zdecydowanie inna kasa, ale jednak, jakość też jest inna. Zresztą, nie wiem czy to się nie stanie, choć perspektywa włożenia dobrych kilkuset PLN w same odbiorniki (mam 5 modeli) trochę boli.
aikus pisze:[...]
No albo Graupnera - który jak mówiłem na początku mojemu sercu jest bliższy, ale - szczerze - następna apka prawie na pewno nie będzie z tej stajni.
Crazy_fly pisze:podnoszę temat. szukam czegoś na powrót, na razie do stymulatora, potem może helikopter lub samolot
Wróć do „Ogólnie o nadajnikach i odbiornikach”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość