Jaki nadajnik polecacie

Jaki wybrać, o co kaman...
Awatar użytkownika
Crazy_fly
Stały bywalec...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Postautor: Crazy_fly » 17 cze 2024, o 19:39

też zawsze lubiłem futabę, choć używałem spektumów. ze stymulatorów mam oryginalnego phoenixa. Wiem że potrzebna była jakaś przejściówka, bo złącze było inne niż jack :(
chyba że czas szukać również innego symka ?
nielot
Awatar użytkownika
Crazy_fly
Stały bywalec...
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Postautor: Crazy_fly » 17 cze 2024, o 19:40

aikus pisze:
aikus pisze:[...]

Mam Futabę.

Marek, który masz model ?
nielot
Awatar użytkownika
Carson
Faraon
Podziękował: 282 razy
Podziękowano: 112 razy

Postautor: Carson » 18 cze 2024, o 07:14

kudzu pisze:
Crazy_fly pisze:podnoszę temat. szukam czegoś na powrót, na razie do stymulatora, potem może helikopter lub samolot

Do stymulowania spokojnie Boxera mogę polecić, a i w realu polata; na początek z multiprotokołem, potem ELRSa można dokupić w razie potrzeby.

Rowniez polecam boxera i nie tylko do symkowania ale i docelowego latania na polu ;) Co prawda na razie go testuje na mniejszych modelach (360 i 520) ale jak dotąd nie mialem zadnych problemow (wersja multiprotocol z odbiornikami flysky). W sumie z flyskyem i6 tez nie mialem nigdy zadnych problemow a to apka za 150zł
Awatar użytkownika
lopez
Zaczyna się rozkręcać...
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: lopez » 18 cze 2024, o 11:36

Zależy czego potrzebujesz. Czy tylko latać, czy mieć tam zaawansowany mikser, aplikacje do konfigurowania modelu i telemetrie w czasie rzeczywistym.

W zeszłym roku przesiadłem sie z Turnigy 9x z softem Er9x na Radimastera TX16s, i rożnica jest ogromna. Sporo można przeczytać w internecie o niedoróbkach lub niskiej jakości wykonaniu, ale w mojej ocenie sa one mocno przesadzone. Choć nigdy nie miałem w ręku żadnego Spectruma, Futaby czy Graupnera.

Tak na prawdę to nie potrzebny mi kolorowy dotykowy ekran, natomiast wszystkie inne warianty (Boxer, TX12, Zorro, itp) miały jak dla mnie braki w przyciskach, lub ich kiepskie położenie, natomiast są funkcjonalnie sa identyczne. Ja wybrałem wersje z ELRS, bo akurat modul 4in1 już miałem w posiadaniu i tego wyboru też nie żałuje, dostępnych jest dużo odbiorników i sa one względnie tanie.

OpenTx to już chyba martwy projekt, teraz EdgeTx króluje, ale to jest jego kontynuacja :)
Pozdro,
Romek.
--
Trex 450 Pro+Sport Rotorflight
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1704 razy
Podziękowano: 1012 razy

Postautor: aikus » 18 cze 2024, o 18:38

Crazy_fly pisze:
Marek, który masz model ?