Leo pisze:@miruu, pamiętaj, że soft piszą programiści. To nie są normalni ludzie, nie chcesz wiedzieć jak wyglądałby samochód zaprojektowany przez programistów
wojtekr pisze:A co do Model Match to tu nie jest potrzebny żaden patent - wystarczy odczytać z odbiornika jakiś unikatowy numer i porównać z przypisanym podczas bindowania - raczej proste. A dlaczego nie ma w Futabie? Nie wiem
Natomiast jak na razie nie miałem żadnych problemów z powodu braku MM. Ale też nie mam modeli z odwróconym Throttlem względem siebie
Leo pisze:W Futabach nie ma model matcha, w żadnym z protokołów. Spektrum (a właściwie to Horizon Hobby, właściciel także E-Flite'a i JRa)
[...]
.
wtrw2 pisze:windcatcher Widzisz ja mam Futabę i wymieniłem te wady które mnie irytują. Z której tylko tak naprawdę uciążliwe jest model match. Jakiś czas temu kupiłem do maluchów Spektrum DX6i i po pierwszym wzięciu do ręki chciałem je rozbić o ścianę. Po kolejnych moje odczucia się nie zmieniły. Teraz leży i pokrywa się kurzem.
wtrw2 pisze:windcatcher Widzisz ja mam Futabę i wymieniłem te wady które mnie irytują. Z której tylko tak naprawdę uciążliwe jest model match. Jakiś czas temu kupiłem do maluchów Spektrum DX6i i po pierwszym wzięciu do ręki chciałem je rozbić o ścianę. Po kolejnych moje odczucia się nie zmieniły. Teraz leży i pokrywa się kurzem.
Ale jak ktoś nie ma przyzwyczajenia żeby kontrolować co robi to Futabe powinie omijać.
Jazz pisze:
Co do gadania futaby - otóz gada, tylko trzeba słuchawki podłączyćsprawdz - testowalem w 14stce.
Inna sprawa że mi wystarczą wibracje w radiu - nie słucham ani radia, ani gadania.
Leo pisze:Co do języka, to a upartego można by spróbować przetłumaczyć menu na polski, bo żeby było śmieszniej... w 14SG menu jest między innymi po czesku, a binarka do aktualizacji firmware'u jest rozpakowywana na karcie SD otwartym tekstem. Czytaj: wszystkie ciągi znaków są dostępne, można próbować hackować. Są dostępne różne języki telemetrii - acz bodaj tylko angielski, niemiecki i japoński - ale może sample do niej też da się podmienić. Ale ja nie mam ochoty sceglić sobie radia przez przypadek
Wróć do „Ogólnie o nadajnikach i odbiornikach”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość