kudzu pisze:Uuuuu… grubo.
Ja to zwykle większe obawy mam o to, że coś takiemu odwali, spierdzieli w siną dal, komuś krzywdę zrobi albo spadnie w kukurydzę i narobi hektar popkornu, albo na max kątach i obrotach poleci w niebiosa i wpadnie w inny statek powietrzny zanim lipo wyschnie (moje obie 380ki latają po 7 minut).
Rafcal pisze:Macie na myśli że multimoduly bywają zawodne? Czyli należy się liczyć z tym, ze zaliczymy kreta nie z naszej winy? To nie zbyt przekonujące żeby taki radiomaster zakupić. Co z tego że bardziej elastyczny i można bindowac z większą ilością heli, skoro z tyłu głowy będzie ciągle, ze cos nie przewidzianego może się przez niego wydarzyć.
HeliBoomer pisze:nie wiem czy wiesz Rafcal ale nawet był potwierdzony przypadek dekapitacji..
HeliBoomer pisze:[..]dlatego ja po zimie stawiam ekran z poliwęglanu na swoim miejscu do latania, jedni powiedzą że przesada, inni że bez sensu, a ja wiem że mam dzieci do wychowania...
kudzu pisze:
Poza tym Radiomaster != MULTI-Module, to są niezależne byty. Można kupić multimoduł w formie modułu pod JR baya i wsadzić do dowolnego radia, które ma tę wnękę i go obsłuży programowo.
Gdybym teraz był na etapie zmiany systemu, to niewiele bym zmienił w swojej decyzji. Może tylko tyle, że Boxera brałbym z wbudowanym ExpressLRS, a moduł multiprotokołowy dokupił osobno na plecki.
.
Rafcal pisze:... Jak na razie dla mnie Czarna magia, a najzwyczajniej chciałbym kupić coś żeby działało i po prostu polatać:/
Rafcal pisze:muszę bardziej ten temat zgłębić, bo Radiomaster != MULTI-Module, moduł pod JR baya, expressLRS, moduł na plecki…. Jak na razie dla mnie Czarna magia, a najzwyczajniej chciałbym kupić coś żeby działało i po prostu polatać:/
mwx pisze:Dlatego przerzuciłem sie z Futaby na FrSky.
Oryginalne odbiorniki kosztują fryteczki, a sprzęt od dawna nie jest już chińską tandetą.
O praktycznie nieograniczonych możliwościach nie wspominam nawet.
mwx pisze:Dlatego przerzuciłem sie z Futaby na FrSky.
Oryginalne odbiorniki kosztują fryteczki, a sprzęt od dawna nie jest już chińską tandetą.
O praktycznie nieograniczonych możliwościach nie wspominam nawet.
Wróć do „Ogólnie o nadajnikach i odbiornikach”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość