Nadajniki, odbiorniki - pytania, wybory, dyskusje...

Jaki wybrać, o co kaman...
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 22 kwie 2014, o 19:14

Kolega ma ją u siebie w swojej poczcie . On mi prowadzi całą tą sprawę . Teraz jest w pracy. Zobaczę może jutro mi prześle tą odpowiedź na moją pocztę.
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 23 kwie 2014, o 06:24

Tak z ciekawości: to nie ta apka co to Bejo już od jakiegos czasu przy niej grzebie :?: hmm hmm
Coś przelutowywał, zmieniał, etc...chyba.
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 23 kwie 2014, o 09:27

Co ma piernik do wiatraka ? Upierd... miała MODE 2 to chciałem ją przerobić na MODE 3. Ale żeby mieć gaz po lewej stronie trzeba było pozamieniać kable potencjometrów.

Nie zmienia to faktu że apka już przyszła do mnie z upierd... oprogramowaniem . Co więcej ! Bardzo dziwi mnie teraźniejsza postawa Bg .Twierdzą że mieli prawo mi wysłać uszkodzony towar bo przecież mają i tak niską cenę tego helika .

Sorry ! Ale z głupszym tłumaczeniem od nich się nie spotkałem !
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...

Postautor: Luki35 » 23 kwie 2014, o 12:11

Tez chętnie poznam oryginal całej konwersacji, bo coś czuję, że niezłe jaja wyjdą z tego :mrgreen:

Ps. A co do piernika i wiatraka, to z tego co pamiętam, ingerencja lutownicą , automatycznie powinna pozbawić Cię gwarancji - tyle. Trzeba było nagrać - wysłać - pokazać jak działa i co nie gra i nie grzebać. Sam sobie jesteś teraz winny.
Yo

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 23 kwie 2014, o 14:09

Luki35 pisze:Tez chętnie poznam oryginal całej konwersacji, bo coś czuję, że niezłe jaja wyjdą z tego :mrgreen:

Bejo, wrzuć korespondecję, ale pełną, nie tylko ostatniego maila od nich. Tyle padło już złych słów na Banggoda, że chętnie się z tym zapoznamy. Tym bardziej z ciekawością będe czytał, że niegdy, ale to nigdy nie sprawiali mi żadnego problemu. Może hobbyking podesłał im swojego kreta do psucia PRu? ;)
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: szkubi » 23 kwie 2014, o 15:19

Rozumiem Cię, że czujesz się oszukany ale pomysl sam. Wysyłasz komuś towar przekonany, że jest sprawny. Po czym klient pisze Ci, że wysłałeś mu uszkodzony sprzęt ale jednocześnie dowiadujesz się również, że cos tam gmerał lutownica. Pierwsze co sobie pomyślisz to to, że jak nic gościu chce Cię na kasę naciągnąć. Sam zepsuł a teraz chce zwrotu kasy.

Wysłane z mojego XT910
KDS 450s + KDS K-7XII ---> SPRZEDANY
Tarot 500 ESP złożony i oblatany ;D
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 23 kwie 2014, o 20:21

Czy choć jeden z Was odsyłał cokolwiek w ramach reklamacji z powrotem do Chin ?
. A po drugie jakie ma znaczenie czy była rozbierana , czy nie. Przecież i tak jej nie odeślę do Chin.

Wysłałem im zdjęcia wraz z opisem problemu . Ale oni chcieli film . Dostali film . Jak można za przeproszeniem pieprzyć komuś takie farmazony że mógł mi się trafić wadliwy towar bo i tak jest on tani .

Wysłałem im link do MyRcMart niech zobaczą że wcale nie są najtańsi . Zobaczę co mi odpiszą ?

Powiedz @ Szkubi kto tu kogo robi w ch... ? Pitolili mi że mają kontrolę jakości i każdy towar jest podwójnie sprawdzany przed wysyłką . To skąd do jasnej ch... w mej przesyłce znalazł się bubel ?

Z filmu jasno wynika że coś jest nie tak z apką .
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...

Postautor: Luki35 » 23 kwie 2014, o 20:56

Wysłałem im link do MyRcMart niech zobaczą że wcale nie są najtańsi . Zobaczę co mi odpiszą ?

To:

You had better buy from MyRcMart, smart dude :grin2: :grin2: :grin2: :grin2: :grin2: :grin2: :grin2:

Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...

Postautor: szkubi » 23 kwie 2014, o 21:09

No i nie zrozumiałeś. Czy jako sprzedający wiedząc, że ktoś grzebał w sprzęcie, który sprzedałeś ot tak po prostu zwróciłbyś kasę? Przecież samo przychodzi na myśl, że mógł przecież przez to gmeranie zepsuć. No tak czy nie? Gdybyś jej nie otwierał, niczego nie lutował w środku to podejrzewam, że rozmowa przebiegłaby inaczej. Dla Ciebie na pewno korzystniej. Przecież te dobre opinie o BG nie wzięły się znikąd.
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 23 kwie 2014, o 21:46

Chyba się nie rozumiemy ? Nie wysyłałem im zdjęć , ani filmu rozebranej apki . Po prostu nie są w stanie odpowiedzieć na moje pytanie dlaczego przywrócenie ustawień fabrycznych uszkodziło mi apkę ?

Nawet się nie starali odpowiedzieć na to pytanie . Napisali mi tylko że mógł mi się trafić wadliwy egzemplarz bo mają i tak niską cenę tego helika.

Zobaczcie ! Przy pierwszej reklamacji na helika zarzekali się że to niemożliwe aby mogli wysłać bubla . Niby robią podwójną kontrolę jakości przed wysłaniem .

Podczas drugiej reklamacji na apkę zmienili zdanie . Jednak jest to możliwe bo jest tani . Jednym słowem super usprawiedliwienie ! :thumb:

Wyślę im zapytanie : skoro bubel Wasp CPx RTF jest wart u nich tylko? 109,99$ (bo takiego otrzymałem za taką kwotę). :mrgreen: To ile w takim razie kosztuje u nich sprawny zestaw tego helika ? hmm
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 23 kwie 2014, o 23:13

Bejo, mogę Ci sprzedać T-Rexa 150 ;)
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 24 kwie 2014, o 06:45

A 350zł mam podarować Żółtkom ?
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: Wiktor » 24 kwie 2014, o 07:41

Wyślę im zapytanie : skoro bubel Wasp CPx RTF jest wart u nich tylko? 109,99$ (bo takiego otrzymałem za taką kwotę). :mrgreen: To ile w takim razie kosztuje u nich sprawny zestaw tego helika ?

miruuu za sprawny dał coś około 130$
A 350zł mam podarować Żółtkom ?

Możliwe, że tak się to skończy
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Podziękował: 316 razy
Podziękowano: 295 razy

Postautor: Ramotny » 24 kwie 2014, o 08:29

Wiktor pisze:Możliwe, że tak się to skończy
chyba że płacił PayPalem to może otworzyć spór...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 24 kwie 2014, o 09:22

Bo stare przysłowie mówi, że jak chcesz dobrze i tanio to musisz kupić dwa razy:
raz tanio i raz dobrze...
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...

Postautor: Wiktor » 24 kwie 2014, o 10:36

Ramotny pisze:
Wiktor pisze:Możliwe, że tak się to skończy
chyba że płacił PayPalem to może otworzyć spór...

chyba już nie może / za późno/

super_mario2 pisze:Bo stare przysłowie mówi, że jak chcesz dobrze i tanio to musisz kupić dwa razy:
raz tanio i raz dobrze...

Mario
Wyjąki się zdarzaja.
Jak jeździłem z samochodem po blacharzach-malarzach to u jednego było tanio i do du..y a u innego drogo i chu...o. :vhappy:
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 24 kwie 2014, o 19:46

Dziwna jest ich odpowiedź . Przy pierwszej reklamacji stanowczo zaprzeczali że jest to absolutnie niemożliwe . Przy drugiej nagle zmieniają zdanie i jednak dopuszczają taką możliwość . Bo i tak tanio kupujemy u nich heliki .

Niska cena jakoby uprawnia ich do wysyłania czasami bubli . Tak dosłownie należy ich rozumieć .

Są świadomi tego że nawet gdyby wysłali mi bubla to i tak go im przecież nie odeślę z powrotem . Koszt wysyłki mógłby przekroczyć koszt zakupu nowego helika .
Awatar użytkownika
Wiktor
Elita forum...

Postautor: Wiktor » 25 kwie 2014, o 02:17

Długo będziesz rozpaczał? Szkoda bitów... Weź się w garść.
I kupuj v977 póki wysyłają sprawne!!!
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...

Postautor: szkubi » 25 kwie 2014, o 06:36

I drugi sezon z rzędu skończy się tak, że przybędzie zatrzęsienie postów beja a nawet zwisu nie zrobi. Trzeba było walczyć z ta 450'ka i iść w górę ;p

Wysłane z mojego XT910
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...

Postautor: bejo » 25 kwie 2014, o 06:56

Noż k....a m.ć . Te dziady podnieśli mi ciśnienie na maxa! Cieszcie się że to nie dotknęło któregoś z Was tylko akurat mnie. Wiem że teraz niewiele mogę ! Ale jak te sky..syny mogą twierdzić że mogli mi wysłać bubla bo i tak nam sprzedają tanio te heliki .

Czy któryś z Was uważa to tłumaczenie za wystarczające i usprawiedliwiające ich? A skąd wiecie czy jak zajdzie potrzeba i u któregoś z Was w apce przywrócić ustawienia fabryczne to i Wam szlag nie trafi apki ? Przecież jak na razie nikt tego nie robił ( chodzi o NASA 701 ).

Wtedy zobaczę czy tak cicho ten ktoś będzie siedział . Odpowiedź Bg jest wręcz arogancka !
Ale mam ich w d...pie , jakoś przeboleję te 350zł wyrzucone w błoto . Chociaż nie sr.. pieniędzmi.

Pomimo zrozumienia dla całej sytuacji proszę jednak nie używać skrajnych wulgaryzmów. Adm.

Wróć do „Ogólnie o nadajnikach i odbiornikach”