Kenobi36 pisze:miruuu pisze:Mam wiele ALE do taranisa, ale ten czas ustawiania dla nie początkującego to tez kilka minut. Po prostu się motałeś i traciłeś czas

miruuu pisze:Wczoraj w końcu odebrałem helika

Przejście przez ustawienia Taranisa zajęło nam troche czasu. W końcu Kenobi wszystko poustawiał i w góre!
Tia pamiętam, nie chciałem się dotykać do taranisa więc wyglądało to tak

Miruuu ustaw krzywą xxxxx, pół godziny później, Miruuu , ustaw teraz ....., pół godziny później .... pół godziny później ....
Prawidłowe ustawienie modelu to 3 tyryby lotów + hold czyli 8 krzywych i gain ogona do każdego inny.
I mogę się założyć że jak przyniosę na pole taranisa 10, to osób wprawnych w swoich aparaturach po 1 godzinie wymięknie, jak jednej uda się ustawić to będzie cud

A wszystko przez to że bez wcześniejszego zapoznania się z tym sprzętem i na szybcika na polu
I tak, ......sprzęt doszedł i jest jaki jest. Co do obudowy i pstryków to nie jest aż taka tragedia. Spodziewałem się czegoś gorszego. Drążki chodzą płynie i pozycjonują się lepiej jak w moich obu Futabach10. O możliwościach jakie daje sam soft to już nawet nie wspomnę, do tego telemetria i s-Bus, RSSI, możliwość podpięcia dodatkowego Tx z zewnątrz i zarządzania tym wszystkim z poziomu softu. Osobiście używam już od pewnego czasu tanie Rx od FrSkay i nigdy nie miałem z nimi problemu. Ma nawet możliwość z poziomu softu zmiany emitowanej mocy z anteny (większej niż jest dopuszczone w Europie). Po wgraniu softu w niemieckiej wersji i pakietu audio, apka zaczęła się odzywać w bardziej mi zrozumiałym języku i wszystko stało się jeszcze prostsze. Jedno jest pewne; powala w pierwszy kontakcie inna struktura logiki softu. Te utarte szlaki przez Futabę, JR, Graupner i Spectrum w strukturze menu programowania tu nie mają zastosowania. Radzę najpierw przejrzeć parę tutoriali na YouTube i wszystko stanie się jasne co z czym się je. Póki co to apka cieszy się na niemieckich forach dobrą opinią i ja też ją powielam. Za tą kasę to zapomnieć by coś od tych wielkich z tego tematu dostać. No i dostęp na Banggood do części zamiennych to już nie wspomnę. Mnie swego czasu Robbe skasował za plexi szybkę na display z przesyłką prawie 60€

. Do Taranisa 17 ojrasów szybka razem z displayem i przesyłką