a czy Ty tak podłączales u siebie?
A kabelek mam taki i czerwony nie podłączony.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Hejkakudzu pisze:Próbował ktoś z Was wykorzystać ten ficzer kanału 6 w GR-16?
Wygląda na to, że w 6CH można włączyć ADC i wystarczy dołożyć taki prosty dzielnik napięcia, żeby mieć info z pakietu. Nie wygląda to też groźnie. Ale wolę zapytać.
mwx pisze:Tak na prawdę można mierzyc wyższe napięcia niż 25V, trzeba tylko tak dobrać rezystory w dzielniku żeby maksymalne napięcie między - a S nigdy nie przekraczało 3V.
mwx pisze:Piny sygnałowe trafiają do procka który generalnie nie lubi jak na I/O jest powyżej 3.3V
mwx pisze:No a nie można sobie tego po prostu jakoś skalibrować w nadajniku?
mwx pisze:Mierzysz sprawdzonym miernikiem napięcie na pakiecie i w nadajniku dopasowujesz mnożnik tak żeby na ekranie się zgadzało.
U mnie tak to właśnie działa, więc nie muszę martwić się o to jak precyzyjne są rezystory czy sam odczyt w odbiorniku
No ale to ołpenteiks..
Ja to mam podłączone pod pakiet 6S .nie sprawdzałem jak będzie z 3S , pisze max 25.5V ,mniej może być, poskladaj według schematu podłącz i zobaczysz ,nic nie trzeba kalibrować to jest wersja fabryczna pod ten odbiornik.kudzu pisze:mwx pisze:No a nie można sobie tego po prostu jakoś skalibrować w nadajniku?
A to właśnie dobre pytanie do kolegi Tym75, bo ja jeszcze tego nie robiłem.mwx pisze:Mierzysz sprawdzonym miernikiem napięcie na pakiecie i w nadajniku dopasowujesz mnożnik tak żeby na ekranie się zgadzało.
U mnie tak to właśnie działa, więc nie muszę martwić się o to jak precyzyjne są rezystory czy sam odczyt w odbiorniku
No ale to ołpenteiks..
Oj tam oj tam. Żadne wyzwanie, jak wszystko można sobie ustawić
Jak potrzeba to podłącze u siebie napięcie z 3 S 11.1 V i napiszę jak to pokazuje. Jak by ktoś chciał wiedziecaikus pisze:Łaaaał... kuźźwa, ale bajer!!!
Zrobie sobie w.... nie wiem jeszcze.... w czymś:D
No bajerek, bajerek!!
Żebym sobie wcześniej zadał trud i przeczytał manuala to bym wcześniej wiedział, ale ja do manuala - zupełnie jak nie ja - zaglądam dopiero wtedy, kiedy wszystko inne zawiedzie.
A że Graupner nigdy nie zawodzi...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość