Jezusmaria, Panowie, przepraszam. My Graupnerarze powinniśmy się trzymać razem, bo mało nas, a ja jakoś zgubiłem wątek i dopiero teraz go zobaczyłem.
Albo forum mi zgubiło... Mniejsza o to.
Nadrabiam zaległości:
valoos pisze:Ktoś się już zorientował jaka jest różnica pomiędzy serią MX a MZ? (czym się różni oprogramowanie?)
Nie powiem kto, bo nie czuję się upoważniony wiązać publicznie jego tej konkretnej wypowiedzi z jego osobą, ale określił apki z serii MZ jako dziecko kurwy i szatana.
Poznał obie dostatecznie dobrze, żeby wiedzieć co mówi.
Logika oprogramowania apek MX jest... po prostu OK.
A w MZ .... Ja niestety apkę MZ miałem w łapach tylko przez chwilę i nie chcę więcej.
Ale są też ludzie, którzy ją sobie chwalą ...
Tak naprawdę dopóki się nie pobawisz - nie wiesz.
miruuu pisze:Spotkał się ktoś z Was z takim dziwnym problemem w odbiorniku GR-16, że ustawiony SUMD się nie zapisuje?
Stawiam na zwalony odbiornik. Być może tylko softwarowo.
Zacząłbym od upgradu firmwaru w odbiorniku (albo wręcz wgrania jeszcze raz tej samej wersji).
Jeśli to nie pomoże - no raczej zwalony odbiornik.
miruuu pisze:Próbował ktoś updatować software w mx-20?
Właśnie próbuję, ale jakieś faile i nie mogę przejść.
Mam wrażenie, że to problem ze sterownikiem, pomimo, że jakiś zainstalowałem (Win10).
Ktoś coś wie i pomoże?
Robiłem upgrade firmwaru w MX-16.
Wszystko udało się bez problemu, ale robiłem to dawno i szczegółów nie pamiętam.
Sterownik tak naprawdę potrzebujesz tylko do tego diwajsu, który jest de facto zwykłym portem szeregowym. Jeśli zainstalował się w systemie i nie ma żadnych wykrzykników to raczej tu jest wszystko OK.
Tym nie mniej - ja robiłem upgrade jeszcze jak miałem na kompie Windows 7 ...
Zadzwoń, pogadamy... (wnioski opiszemy później na forum, żeby nie było) albo przynajmniej wklej jakie dokładnie błędy Ci się wywalają.