Z pozoru wyglądają podobnie.
MX-16 ma 8 kanałów.
MX-20 ma 10 kanałów RC plus 2 logiczne (tu już zaczyna się bardzo istotna różnica, ale mniejsza o to narazie).
Poza tym nic nie sugeruje zdrady - wygląd łudząco podobny, cena podobna ... choć MX-16 oczywiście tańsza.
... jak nic można podjąć decyzję, że jeśli wystarczy mi 8 kanałów to biorę MX-16.
BŁĄD!!!!! WIELKI BŁĄD!!!
MX-16 przy swojej wypaśniejszej wersji to zwyczajnie ubogi krewny.
Rzeczy które są w MX-20 a nie ma ich w MX-16 - to co narazie wypatrzyłem (a wypatrzyłem niewiele, bo niewiele potrzebuję).
- ustawianie czasu przejścia wartości kanałów przy zmianie trybu lotu (w MX-16 jest na sztywno chyba pół sekundy).
- kanały logiczne i co za tym idzie dużo większe możliwość ustawiania mikserów - najrózniejszych, powiązanych z fazami lotu lub globalnych - można tego ustawić naprawdę od groma i ciut ciut, w MX-16 - tylko trzy free mixers tak zwane)
- 6 faz lotu plus Autorotacja (w MX-16 są trzy plus autorotacja)
- dwa timery (w mx-16 jeden).
- timery do poszczególnych faz lotu
- timer LAP z pamięcią chyba 60 okrążeń
- przełączniki logiczne (jeszcze nie wyczaiłem jak działają, ale jest to coś to ma jakąś wartość logiczną w zależności od przełącznika fizycznego, bądź położenia gałki, drążka, lub wartości kanału).
- kanały sekwencyjne - jakieś takie cudo o którym krecik kiedyś pisał, nie potrzebuję tego, więc nie wgryzałem się jak to działa, ale tutaj jest.
- prawdopopodobnie wiele wiele innych, których jeszcze nie wyczaiłem bo ich zwyczajnie nie potrzebuję, nie wykluczone, że kiedyś mi się przydadzą.
Brakuje tylko timera proporcjonalnego do wartości gazu

Mam nadzieję, że komuś pomogę podjąć decyzje, bo w dylemacie pomiędzy MX-16 a MX-20 tylko jedna jest słuszna.