Wie ktoś może, jak ustawić mikser delta/v-tail na odbiorniku 3 kanałowym?
Moja wiedza podpowiada mi jak to prawdopodobnie zrobić na odbiorniku 4ch+, natomiast za nic nie wychodzi mi z małym odbiornikiem...
Artu pisze:A nie prościej zastosować TURNIGY V-Tail Mixer
miruuu pisze:Ano właśnie tu jest problem. U mnie na display'u AIL i ELE są na kanałach 1 i 4. Na 2 mam gaz. I teraz zasadnicze pytanie, czy to można jakoś przestawić, czy sa przypisane na stałe?
Ramotny pisze:miruuu pisze:Ano właśnie tu jest problem. U mnie na display'u AIL i ELE są na kanałach 1 i 4. Na 2 mam gaz. I teraz zasadnicze pytanie, czy to można jakoś przestawić, czy sa przypisane na stałe?
Owszem - przełączyć z MODE 3 na MODE 2 ...
Gaz wyląduje na kanale 3
Spróbuj to się przekonasz...miruuu pisze:Ramotny pisze:miruuu pisze:Ano właśnie tu jest problem. U mnie na display'u AIL i ELE są na kanałach 1 i 4. Na 2 mam gaz. I teraz zasadnicze pytanie, czy to można jakoś przestawić, czy sa przypisane na stałe?
Owszem - przełączyć z MODE 3 na MODE 2 ...
Gaz wyląduje na kanale 3
OK. A nie zmieni się wtedy sposób obsługi apki? Nie przeskoczy mi gaz na prawy drążek czy cuś??
Gmeracz pisze:Wybierasz menu miksów, dalej jako kanał master przypisujesz kanał klap, jako kanał slave wybierasz kanał SW. Potem ustawiasz wartość SW jaka ma się pojawić przy akcji klap. To ma być ok. -3 st. w dół.
miruuu pisze:Gmeracz pisze:Wybierasz menu miksów, dalej jako kanał master przypisujesz kanał klap, jako kanał slave wybierasz kanał SW. Potem ustawiasz wartość SW jaka ma się pojawić przy akcji klap. To ma być ok. -3 st. w dół.
Żeby zrozumieć proces...
- do mastera przypisuję kanał, którego "aktywowanie" (np. otwarcie klap) spowoduje jednoczesne działanie kanału przypisanego jako slave?
A co jeśli miałbym obie klapy na osobnych kanałach? Wtedy jedną klape robie jako master, drugą jako slave1 a sw jako slave2?
miruuu pisze:- do mastera przypisuję kanał, którego "aktywowanie" (np. otwarcie klap) spowoduje jednoczesne działanie kanału przypisanego jako slave?
miruuu pisze:A co jeśli miałbym obie klapy na osobnych kanałach? Wtedy jedną klape robie jako master, drugą jako slave1 a sw jako slave2?
Wróć do „Flysky, Hisky, Turnigy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość