MASA pisze:bo ile można pompować bańkę z mocnymi pakietami, megawatowymi silnikami i jakimiś potwornymi regulatorami
Kula pisze:miruuu pisze:Szkoda ze obecne juz tyle nie ważą...
Coś za coś... Jak się chce mocy i obrotów to konstrukcja musi być mocniejsza a więc i cięższa. Dla przykładu: model Ikarus Eco 8 (kto go dziś pamięta? Był moim pierwszym elektrycznym śmigłowcem) z lopatami 440 mm i dwoma pakietami 2200 3s ważył... UWAGA... 1200 g
Wysłane z mojego S7
Kula pisze:Jeszcze jedna ciekawostka. Okucia główne BEZ łożysk oporowych. Tylko zwykłe kulkowe.
wojtekr pisze:ciekawe ile wytrzymywały. Z drugiej strony większość małych i średnich modeli nie ma oporowego na wale i jakoś dają radę ale chyba siły mniejsze niż odśrodkowa łopat
Kula pisze:miruuu pisze:Szkoda ze obecne juz tyle nie ważą...
Coś za coś... Jak się chce mocy i obrotów to konstrukcja musi być mocniejsza a więc i cięższa. Dla przykładu: model Ikarus Eco 8 (kto go dziś pamięta? Był moim pierwszym elektrycznym śmigłowcem) z lopatami 440 mm i dwoma pakietami 2200 3s ważył... UWAGA... 1200 g
Wysłane z mojego S7
Kula pisze:Jeszcze jedna ciekawostka. Okucia główne BEZ łożysk oporowych. Tylko zwykłe kulkowe.
mwx pisze: Do TT w ogóle mam sentyment - mój pierwszy raz był z Rapciem 30
Bizonik pisze:Krzysiu a moze masz ochotę powalczyć z mini titanem? Leży u mnie w garażu, ciut gratów brakuje ale myślę że dało by się go odtwożyć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość