bez przesady do prostych, niewyczynowych zastosowań wystarczy.Gmeracz pisze:Twoje serwo nie nadaje się na ogon
tu się zgadzam w 120%Gmeracz pisze:Zawsze i wszędzie jest powtarzany ten sam motyw - nie oszczędzamy na ogonie. 90% wszystkich problemów w locie ma swoją przyczynę w kiepskim żyroskopie albo serwie.
Gmeracz pisze:Twoje serwo nie nadaje się na ogon, jak już to do tarczy lub gazu w małych modelach. I tu widzę przyczynę problemów.
Roadie pisze:Czy serwo Align DS410 bedzie OK?
Wiktor - nie wiem co to jest tryb rate i hh (pewnie cos z zyro) - gdzie jest przelacznik?
Ustawić orczyk prostopadle, ustalić długość popychacza aż do wyeliminowania dryfu w trybie RATE
Roadie pisze:DX6i.
Przelacznik Gyrom rzeczywiscie zmienia za inna pozycje - jedna mam 65 i na tej latam, a druga to 35. Tego nigdy nie dotykam.
Wiktor pisze:Sławku...
ale mu ogon zdupcza przy zawisie a tu nie ma znaczenia jakie to bedzie serwo i jakie bedzie mieć czasy bo nawet na takim z 0.18 ogon bedzie stać w miejscu
Wiktor pisze:a co do ustawiania gyra w zawisie dla rate to każdy ma swoje zdaniebo teraz jak se myślę to wydaje mi się to nie logiczne
tomek68 pisze:Czyli ideałem wciąż pozostaje zębatka od mikado-skośnie i bez tendencji do przemieszczania osiowego. No co by tylko się dało ją z derlinu wystrugać CNC.Pewnie to nie specjalnie możliwe chyba że się ktoś poświęci i z dwóch kawałków ją złoży.
Max S pisze:"Przekazywanie wysokich mocy przekładnią o zębach prostych jest... tanie, co nie znaczy, że "kulturalne technicznie". Przekładnia o zębach skośnych jest sprawna a przy okazji cicha dzięki innej geometri wchodzenia w przypór kolejnych zębów współpracującej pary..."
Kto kolwiek zrobil te zebatki i napisal oniej te wszystkie pozytywne zeczy zapomnial dodac ze zebatki o ukosnych zebach przy duzych obciazeniach maja dendencje do popychania ich do gory podobnie jak przekladnie slimakowe![]()
Align i wiele innych robia je od wiekow ale z powyzszych powodow (i prawdopodobnie innych) nie sa one zbyt popularne
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość