Aikus pisze:Panie Boze, nie pozwol zeby po mojej smierci moja zona sprzedala moje helikoptery za tyle za ile jej powiedzialem, ze je kupilem...
bejo pisze:A jak jest w prawdziwym heliku ? Zamocowany wirnik po prawej stronie ogona w którą stonę się kręci , do tyłu czy do przodu ? Przecież można pasek skręcić w drugą stronę i obrócić łopaty na hubie tak jak ma kolega . Dać reversy na drążku i żyrku i też powinno działać ? Najwyżej ślizgacz by się przesuwał w tą samą stronę co ruch drążkiem czy też belką . No właśnie , czemu wirnik musi się kręcić do tyłu ?
Artja pisze:Gwoli ścisłości kierunek obrotów tego czy innego wirnika jest mało istotny sam w sobie. Ważne w którą stronę chodzi skok łopat i który kierunek momentu ogon ma kompensować. Wiele modeli z USA ma przeciwny kierunek obrotów wirnika głównego niż u nas się przyjęło, co pociąga za sobą odpowiednio odwrotną mechanikę na ogonie. Żeby było śmieszniej, przykładowo w Kasamie 90N wirnik ogonowy jest po przeciwnej stronie statecznika niż "tradycyjnie", a wirnik główny nie ma przeszkód żeby kręcił się "tradycyjnie w prawo" a nie "w lewo" jak chcieliby w USA
bejo pisze:Skoro nie ma to różnicy to dlaczego prawie we wszystkich naszych helikach wirnik obraca się do tyłu ? Czy kierunek przesuwu ślizgacza ma tu jakieś znaczenie ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości