wojtekr pisze:Artjia, jak ten Twój model lata, jak wirnik jest napędzany serwami? To jakaś tłokowa konstrukcja?
od 4 do 9 sekundy na Twoim filmie widać to wyraźnie.
bejo pisze:Dzisiaj zrobiłem próbę i wszystko jest OK .Najpierw była w domu na śliskich płytkach regulacja żyrka . Potem próba zawisu na zewnątrz na dworze . Aby żyrko trzymało dobrze ogon trzeba dobrze ustawić czułość pokrętłem w apce . Kręcąc w prawo ( ku + ) podczas zwiększania obrotów wirnika ogon ma tendencję do uciekania w prawo . Kręcąc w lewo ( ku - ) ogon ma tendencję do uciekania w lewo . Tak że trzeba tak ustawić pokrętło czułości żyrka aby ogon nie miał tendencji uciekania w żadną stronę . Na razie jest super .
bejo pisze:Wtedy chyba musiałem mieć przestawiony revers na żyrku ?
bejo pisze: Wtedy chyba musiałem mieć przestawiony revers na żyrku ?
bejo pisze: Spierdzielałem przed nim ! Wszystko było dobrze dopóty dopóki wszystkie "pingpongi " podwozia treningowego dotykały ziemi . Po dodaniu "gazu" gdy helik uniósł się do góry momentalnie obróciło nim o 180 stopni i nagle znalazł się przodem do mnie . Nie byłem na coś takiego przygotowany .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości