shacker pisze:A pasek i rura od wewnątrz spryskane silikonem?
Z tym silikonem to ostrożnie, bo pasek parcieje po jakimś czasie.
PiotrS pisze:Na jakim systemie latasz?
Ja po zmianie Beasta na Braina spadam dość regularnie 500tką z niewyjaśnionych przyczyn. Tak sobie kombinuję, że może Brain jest bardziej czuły niż Beastx na wyładowania z paska i też myślę o uziemieniu.
valoos pisze:A skąd to łoże silnika w tym zabiegu jeśli można spytać?
Ja bym dał do samego minusa zasilania.
PiotrS pisze:A jakie masz objawy?
Spadają obroty?
Puszcza ogon?
Przewraca model na bok?
Jaki masz regulator (BEC)?
szkubi pisze:Sugeruje się tym co jest na ten temat w necie. Na forach i YT znalazłem, że niby wystarczy tylko poprowadzić przewód do silnika ale też nie wiem za bardzo jakby to miało działać więc postanowiłem też do minusa zasilania pociągnąć.
wojtekr pisze:To FBL czy FB?
valoos pisze:szkubi pisze:Sugeruje się tym co jest na ten temat w necie. Na forach i YT znalazłem, że niby wystarczy tylko poprowadzić przewód do silnika ale też nie wiem za bardzo jakby to miało działać więc postanowiłem też do minusa zasilania pociągnąć.
Dużo sensowniej wygląda to rozwiązanie "uziemiania".
http://www.helifreak.com/showpost.php?p=4685895&postcount=90
Neomutant pisze:Nigdy nie musiałem uziemiać żadnego helika, i IMO to jakaś bujda jest![]()
Neomutant pisze:Mi się wydaje, że jeżeli producenci nie przewidzieli tego w swoich projektach heli (Tych większych i mniejszych modeli), oznacza to, że ten efekt jest nie istotny/pomijalny. Natomiast to, że helik Ci się przewraca to na pewno mechaniczna zagwozdka. Czy możesz zrobić zdjęcia swojego układu flybar ? Może łopatki masz źle ustawione? Rozumiem że głowica nie obraca się w lewo jak nie chodzi wirnik ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości