tomek68 pisze:Herezje jakieś . Wyjaśnij może o co chodzi
A widać, że Kolega ma mosiężną. Ja mam stalową, może dlatego nie mam wrażenia, że jest jakoś szczególonie głośny? Szczerze mówiąc nigdy bym nie pomyślał, że zmiana zębatki z mosiężnej na stalową może mieć aż taki wpływ na głośność... ale ciągle się uczę ;)Gmeracz pisze:Jeżeli chodzi o hałas - dużo zależy od jakości zębatek. Mam tu na myśli głównie małą zębatkę do napędu paska. Normalnie jest mosiężna, jest też wersja metalowa która mniej hałasuje.
kisielisodd pisze:Pytanie mam jedno tylko, czy model normalnie jest taki głośny ?
jedrus pisze:Szczerze mówiąc nigdy bym nie pomyślał, że zmiana zębatki z mosiężnej na stalową może mieć aż taki wpływ na głośność... ale ciągle się uczę
kisielisodd pisze:Zębatka na silniku na pewno nie jest za ciasno spasowana więc ona hałasu nie generuje.
kisielisodd pisze:Generalnie lata mi się inaczej szybciej i dalej, trochę się boje bo model ma jednak już sporą masę i to widać w locie, czuć pod drążkiem i słychać.
kisielisodd pisze:Muszę ustawić sobie od nowa krzywe do latania w normalu bo nijak się mają do tych z CX.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości