Adam12 pisze:Jakie macie prekompensacje w X3 380 ? Przy daniu w palnik w zawisie ogon ucieka w prawo (heli tyłem do mnie). Traveling backflip wychodzi różnie, w zależności od tempa, często heli "wypada" z trasy. Nie wiem czy to nie było też powodem ostatniego kreta - pętla tyłem na plecach rozjechała się na nieszczęście nisko. Tak mi się ręce trzęsą czy defaulty nie są najlepszym rozwiązaniem ?
Adam12 pisze:Brain 1. Ucieka rzędu 20-30 stopni przy daniu w palnik. Obroty 2450. Zębatka 15T. Gain 32. Kąty ustawione jak Brain każe 10 i 12 stopni.
PiotrS pisze:Dobre łopatki ogonowe też nie zaszkodzą.
Spisują się łopatki od Protosa 380
A na wypasie Rotortech 71 mm
windcatcher pisze: ...Na 14T byś miał trochę mocniejszy ogon do takich obrotów ale nawet na 15T usuniesz ten dryg gainami i prekompensacją. ...
PiotrS pisze:Też miałem RJX 68 mm one bardzo małe są jednak mimo 68 mm. Wąskie i o ile pamiętam końcówki z przodu podcięte/zaokrąglone.
14T to oczywista oczywistość
ale jak pasek będzie przeskakiwał to aluminiowa zębatka na ogonie bardzo szybko się zużyje
PiotrS pisze:Od Lynx 68 mm trzymaj się z daleka. To zło w czystej postaci
Pękają w locie.
windcatcher pisze:A ja na szybko polepiłem ramę i zrobiłem podwozie dla ubogich w 15 minut. Patykorilla
Czeba to oblatać
aikus pisze:windcatcher pisze:A ja na szybko polepiłem ramę i zrobiłem podwozie dla ubogich w 15 minut. Patykorilla
Czeba to oblatać
Artja kiedyś to Nitrusia dorobił na szybko podwozie z kluczy nasadowych. Ważyło pewnie z drugie tyle co helikopter.
Szukałem zdjęcia, ale nie znalazłem.
No! Wracając do meritum wątku.
Czas się zreflektować i podziękować Mirowi za rozjebanie mi modelu (w sumie to ja latałem, ale winny jest bezsprzecznie Miru).
Raz na jakiś czas tojednak warto rozjebać model, żeby odbudować, coś inaczej poustawiać i nagle się okazuje, że oooo Panie, jak fajnie się lata.
Tryb lotu Sport w Brainie zostaje, podgainowana czułość też.
Muszę jeszcze trochę polatać, bo narazie jest fajnie, aczkolwiek mógłby chyba trochę szybciej reagować... ale to w dużej mierze kwestia przyzwyczajenia, więc narazie zostawiam tak jak jest.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość