@pkali no właśnie jednak jest wypustka i dlatego dałeś tulejkę odwrotnie.

bo już przez moment zgłupiałem całkowicie.

z tą różnicą, że u Ciebie po dokręceniu pracuje luźno ramię (tak obstawiam skoro tak masz) a u mnie nie. przypuszczam, że dlatego bo założyłeś ramię popychacza plastikowe a ja alzrc, które pewnie minimalnie się różni.
grunt, że jedna i druga opcja działa.

@aikus problemem była wypustka w tym krótkim ramionku w skrzynce (zaznaczyłem na jednym ze zdjęć) do którego montujemy ramię popychacza (w moim przypadku alzrc aluminiowe).

W tej konfiguracji, montując tulejkę (ta z ramienia popychacza) zgodnie z manualem (czyli jej kołnierz opiera się na tej wypustce) ramię nie układa się symetrycznie względem wałka. Dlatego też ktoś wpadł na pomysł (link z HF, który wrzuciłem) żeby tę tulejkę zamontować odwrotnie czyli od strony łba śrubki.
I tak zrobiłem, podobnie jak pkali tylko, że jak dokręciłem to ścisnęło się tak mocno, że ramię stanęło. Przypuszczam, że tu może jest wina ramienia alzrc, ponieważ obstawiam, że u Pawła przy plastiku jest ok. I na HF piszą, że też jest ok.
W związku z tym tę wypustkę ściąłem i zamontowałem tulejkę zgodnie z manualem. I jest symetrycznie względem wałka i luźniutko pracuje.
Czy jasno to opisałem to nie wiem.

Genaralnie jak przejrzysz na spokojnie to co powyżej to skumasz bez problemu.

Pozdrawiam...
Piotr
--------------
nie potrafię ale spróbuję się nauczyć...
XL power 380 / XL power 550 / DX9 / Traxxas e-revo 1:16