miruuu pisze:Mi w miniaku dziala prawidłowo.
Liczę że i u mnie będzie prawidłowo

miruuu pisze:Mi w miniaku dziala prawidłowo.
SeKLeS pisze:Fakt, że w mini było ok, a w gale coś nie bangla, nie jest powodem do zmiany systemu. No Panowie...
O kamerę pytałem, bo jest opcja przytwierdzić ją do zadka heli i zarejestrować pracę mechaniki ogona. Czy dociąga ślizgacz do skrajnych pozycji? Domyślam się, że ustawiłeś po przekładce nowe endpointy dla serwa ogonowego. Czy popychacz nie wpada w wibracje, przez co jeszcze bardziej szarpie modelem i system głupieje? Jak ma się pozycja FBLa w gauce do tego z mini? W podobnym miejscu? Przytwierdzony tą samą taśmą? Naprawdę głupie pytanie mi się nasuwa, ale piszesz, że tylko nazwę modelu zmieniłeś w radiu. Czy zrobiłeś od nowa setup FBLa po przekładce? Może coś pominąłeś?
P.S. Sam latam mini na BeastX i jest elegancko. Jako, że był to mój drugi fbl (po 3GX, który nadal lata), bawiłem się z moim nieśpiesznie i od pierwszego lotu, do dnia dzisiejszego nie odczułem zmiany jakiegokolwiek parametru.
AdamP pisze:Sprzedaj tego bxsa i kup kbara, zostanie Ci jeszcze na pakiet
Kenobi36 pisze:AdamP pisze:Sprzedaj tego bxsa i kup kbara, zostanie Ci jeszcze na pakiet
Dlaczego?
Beastx zawsze bardzo dobrze trzymał ogon. Po przejściu na braina o i ile cyklika była boska to trzymanie ogona jakoś miałem ciągle wrażenie że jest gorzej.
Ostatnio oblatałem też trzy bladki , 300X 450X 500X z AR7200 czyli BeastX w Spektrumie i mimo chimerycznej budowy ogon też w tych modelach trzymał świetnie.
Kenobi36 pisze:Jakby to wytłumaczyć - tabelka manuala beastx 3 str. 82, tabelka dolna.
Trzeba wejść w to zwykłe menu, (chyba krótkie przyciśnięcie), wybrać parametr F (Tail -torque precompensation (RevoMIX)), na aparaturze ustawić drążek skoku w pozycji środkowej, następnie ustalić jaki kierunek jest właściwy dla parametru F. Sprawdzamy dla purple i blue, pchnięcie drążka skoku z pozycji zerowej do góry lub w dół (krzywa skoku płaska 45st) powinno skutkować kierowaniem się łopatek w kierunku belki. Jeśli łopatki odchylają się od belki to znaczy że ten drugi kolor.
Teoretycznie paramer D (Tail - HeadingLock gain) też powinien poprawić trzymanie ale ten miałem zawsze na defaulcie.
Jest jescze tail dynamic ale to już wpływa na zachowanie (agresywność stopów i przyśpieszeń ) a nie na trzymanie ogona.
miruuu pisze:Tak, przeniose
SeKLeS pisze:Zabierz gałkę do Włocławka. Obmacamy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości