No i stalo sie? sam nie wiem jak? ale sie stalo!!!
Nie wiem od czego zaczac, ale Pani od Polaka zawsze mowila, ze musi byc wstep, rozwiniecie i zakonczenie
No wiec (aha, no i mowila zeby nie zaczynac od ?no wiec?

)? chyba stalem sie nalogowcem - nie umiem jeszcze latac, ale juz mam wizje calej floty, co mnie troszke przeraza (szczegolnie, ze dosc szybko ta wizja sie realizuje, zaczynajac od Lamy na poczatku roku). To jest jak narkotyk...
Wizja jest taka:
1. mSR ? zabawka, fun do latania po mieszkaniu, moze nauka ? juz w stajni i juz wiem, ze nauka to raczej bedzie marna, ale fun jest
2. T-Rex 250 SE ? do latania w ogrodku, w miejscach gdzie nie mozna sie rozwinac wieksza maszyna, na wyjazdy? no i oczywiscie na zime do hali co by umiejetnosci szlifowac gdy na dworze zimno i ciemno?
3. T-Rex 450 Sport ? glowny model do nauki na dzis; wiem, ze jest dosc wymagający (bardziej niz wieksze heliki jak np. 500-ka), ale mysle, ze dzieki temu lepiej to wszystko opanuje, a poza tym juz go mam

; podstawowy model do nauki i latania; moze kiedys w przyszłości do 3D (jak widziałem co Yoyoek wyczynia swoim BA?), moze kiedys PRO...
4. Cos tam 500-550-600E ? przyszly sezon (jak wytrzymam i nie kupie czegos w tym roku

) zeby zmierzyc sie z wieksza i bardziej dostojna klasa
5. No i najbardziej odlegly plan - spalina ? analogicznej wielkosci jak 500, 550 lub 600, a moze nawet? strach pomyslec?
Reksio 250 SE chodzil za mna juz od jakiegos czasu i nawet mialem zajebista okazje na Super Combo za ok. 600-700 PLN !!!, ale z powodu mojej glupoty okazja poszla sie? gdzies tam
Do tego miejsca mozna bylo nie czytac?I juz przechodze do sedna sprawy ? rozzalony z powodu jak wyzej, ale jednoczesnie zdeterminowany aby osiągnac swoj cel (flota), pod wplywem impulsu kupilem ? Gaui 200V2 KIT !!! Tak, tak, Panowie, i niestety duza w tym Wasza (przynajmniej niektorych z Was) wina, bo tak wychwalaliscie Gaui vs. Align, ze sie zlamalem i podjalem rekawice. A co
Dobra wiadomosc jest taka, ze jest klejny user Gaui. Zla taka, ze stal sie nim malo wiedzacy lamer, ktory bedzie Wam od teraz na tym forum zawracal glowe gupkowatymi pytaniami?
A oto garsc z nich.
1. Konkretnie to kupilem takie cos:
http://eng.gaui.com.tw/d981119/html/shopping_view.asp?sn=5032. Do tego mam takie serwa na tarcze:
http://www.helidirect.com/inolab-hgd202mg-digital-metal-gear-servo-97g-trex-450-p-8072.hdx3. Takie serwo na ogon:
http://www.helidirect.com/inolab-hgd201hb-ultra-speed-007sec60-digital-servo-heatsink-p-8069.hdxCo bystrzejsi juz pewnie znaja pytania?
1. Jakie zyrko?
2. Jakie pakiety?
3. Jaki odbiornik?
Ad.1 ? myslalem, o wielu opcjach, od HK za 70 PLN, przez RC Concept, Logictech 2100T, Futabe 401, konczac na Align GP750 (uuuch? jak by to bylo ? G z A w jednym modelu ?!?!?!); chyba nie chce ladowac sie w cos masakrycznie drogiego, bo ani umiejetnosci u mnie nie ma, ani to nie jest jakis wielki heli, co to musi miec nie wiadomo co; chyba na dzis najblizej mi do RC Concept ? co myslicie? a moze cos takiego:
http://www.allegro.pl/item1072652277_nowy_zyroskop_align_head_lock.htmlAd.2- tu to nawet nie wiem od czego zaczac; 7,4 czy 11,1V?, jakie pojemnosci, jakie C, jakie gabaryty, masy? dla mnie czarna magia; moge tylko powiedziec ze do 450-ki mam Turnigy 25 i 30C 2,2 Ah i dla mnie jest OK; chyba bym szukal odpowiednika (w klasie, osiagach i cenie) ? jakies sugestie?
Ad.3 ? teoretycznie sprawa prosta; mam DX6i, wiec AR6100 lub 6110 zwykly lub wersji E, moze nawet klon za (relatywnie) grosze?, ale zeby nie było latwo

- chwilowo mam wolny AR6200 z satelitka tylko czy to nie jest przesada to takiego helika??? a moze podpiac bez satelitki??? bedzie dzialac??? takze tu sugestie beda wiecej niż mile widziane?
No i na koniec jeszcze jedna sprawa ? czy w tym modelu, ktory mam jest cos co trzeba wymienic na dzien dobry bez czego nie powinno się go ulotnic? Czy sa jakies inne aspekty zwiazena z takim helikiem o ktorych jeszcze nie pomyslalem, ale Wy wiecie ze w koncu pomysle? Na co zwrocic szczegolna uwage? Jakies hinty przydatne przy skladaniu?
Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za wyrozumiałosc i przepraszam, za przydlugawego posta, ale chcialem dobrze oddac sytuacje.
PS. zaczyna do mnie docierac dlaczego ludziska nie chca mowic otwartym tekstem ile to wszystko kosztuje?
PPS. jakie to jest malenstwo