Postautor: aikus » 1 maja 2023, o 19:00
CZekaj czekaj czekaj.... kompletnie się nie zrozumieliśmy... ja Cie nie zrozumiałem (teraz chyba rozumiem)...
1. Ty go ustawiasz w Normalu?? Bo dopiero po ostatnim poście złapałem, że chyba tak.
2. Throttle Cut - nie wiem za bardzo o czym mówisz, ale w jedynej spalinie jaką latałem throttle cut było realizowane przy pomocy trymera przy drążku gazu. Trymerem regulowało się jałowe obroty silnika, a trymer na sam dół - to był cut.
Z tego co wiem, był to dość typowy sposób obsługi spalin w helikopterach (moja ówczesna apka Graupnera robiła to z defaulta).
ALe nie ma sensu za bardzo mieszać tutaj spaliny, bo to nie spalina tylko elektryk - pewne analogie są, ale więcej jest różnic.
3. jaką masz apkę? Serwo monitor, to RACZEJ zawsze jest monitor kanałów na wyjściu.... ale HGW co sobie producent wymyślił. Jeśli możesz, użyj "sprzętowego monitora kanałów" - podłącz serwo do kanału gazu w odbiorniku i zobacz jak się zachowuje. To piknięcie przy -75% mnie zastanawia.
4. Jakie poustawiałeś krzywe skoku i gazu?
Mój poprzedni post - niestety nie mogę go już skasować ani edytować a powinienem, bo kompletnie nie zrozumiałem co miałeś na myśli.
Jednakowoż: jeśli tak jak jest teraz Ci pasuje, to może nie ma co drążyć... Jak chcesz.