też potrafi dać w kośćGmeracz pisze:w drodze Align 780

Gmeracz pisze:Ja użwam przerobionych 65HB na MG i hulają aż miło. do 450-tki wystarczają w zupełności, szczególnie na 6V. Mają tylko jedną małą wadę - różnią się nieznacznie dokładnością ruchu, ale mówię tu o bardzo małych różnicach. Przy ustawianiu tarczy to widać, no ale ja oglądam wszystko pod lupą
MG są nie do zdarcia
Gmeracz pisze:do 450-tki wystarczają w zupełności, szczególnie na 6V.
niestety nie. Te żyrka wymagają stałego podłączenia tego kabelka. Ale możesze zamiast podłączać go do odbiornika - podłączyć do testera serw i za jego pomocą regulować żyro (de facto to symulacja potka na żyrku)jedrus pisze:czy jeżeli mam dobrze ustawione gyro gain, to w momencie kiedy odłączę je od AR6200 (sam kabelek od czułości) żyrko zawsze będzie pamiętało ostatnie ustawienia?
jedrus pisze:A jakiś link można prosić do czegoś lekkiego co mogłoby latać na heliku?
takjedrus pisze:Serdeczne dzięki. Walczę z tym flymentorem... łatwo nie jest, ale się nie poddaję![]()
Czyli rozumiem, że taki tester serw zasilam z RXa, a zółty kabelek od żyrka też do tego ustrojstwa i potencjometr zastępuje mi gyro gain z apki. Rozumiem, że muszę potkiem sobie odnaleźć moment w którym ogonek się nie gibie i gitarrra???
myślę że te 0.5V nie zrobiłoby problemu ale na wszelki możnaby małą diodke wstawić - tu prądów nie ma więc wystarczy nawet miniaturka.jedrus pisze:EDIT: problem - ten E-sky działa na max 5.5V - a ja mam 6V z BECa. Dioda jakaś? Olać te 0,5V?
redb pisze:Kurcze, szkoda, że nie znałem tego tricku w zeszłym roku. Miałem wtedy stock'ową apkę esky i chciałem dokupić jakieś żyrko. Niestety wszędzie pisali, że jedyne co będzie działać na GY240 (lub podobne) a tu się okazuje, że spokojnie mógłbym kupić GY401 i tester serw rozwiązałby sprawę. Faktycznie kanał .... kto teraz odkupi moje GY240 jak będę sprzedawał?
Ramotny pisze:No tester jest rozwiązaniem ale dość prymitywnym bo przez apke możesz wysterować żyro z dokładnością nawet do 0.5% a potkiem na testerze aż tak dokładnie się nie da. Ale jak się nie ma co się lubi...
jedrus pisze:... okazało się, że aby móc w pełni kontorlować swoje gyro, gyro flymentora oraz czułość poziomowania flymentra (FM) brakuje mi 2 kanałów w moim skromniutkim DX6i![]()
W zasadzie kanał potrzebny do czułości gyra FM nie będzie mi potrzebny, bo ogon zostanie na GP750, ale... czułość poziomowania FM to już jest pewien problem![]()
I pytanko - czy jeżeli mam dobrze ustawione gyro gain, to w momencie kiedy odłączę je od AR6200 (sam kabelek od czułości) żyrko zawsze będzie pamiętało ostatnie ustawienia?
Innymi słowy - czy można latać bez obaw bez kontroli gyro gain z apki?
W zasadzie kontrola czułości FM też nie jest mi potebna (bo raz dobrze ustawine z PC zasadniczo nie wymaga zmiany), ale potrzebuję mieć możliwość jego całkowitego odłączania. Wyobrażam sobie to tak, że przełącznikiem gyro w apcę będę miał dwa ustawienia: 0 - FM ustawiony na odpowiedni poziom, 1 - czułość na zero - FM wyłączony, latam jak normalnym helikiem bez pomocy/udziału FM.
Co myślicie?
Wróć do „Elektronika pokładowa”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości