silnik Combove 3120

Jak nie podepniesz to nie zaiskrzy.
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Posty: 3669
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 153 razy
Podziękowano: 210 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 21 lut 2022, o 21:02

Czeka ktoś na silnik Combove 3120?
Jakie kV byłoby przez Was pożądane?
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 14007
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1398 razy
Podziękowano: 848 razy

Postautor: aikus » 22 lut 2022, o 21:12

Co to jest za silnik?
Do 380tki?
Skąd go weźmiesz?
Combove robi wywiad i dopiero zacznie produkcje pod konkretne zainteresowania? Bo pacze i widzę, że ni ma:

3120.JPG


Jakby był to do 360/380 (tak, żeby do X3 podpasował) i by miał 1400kV to bym wział... no jeszcze zależy od ceny oczywiście, bo zasadniczo mam na czym latać - mam tych silników jak głupi czapek: Dwa Scorpiony, jeden przewinięty, drugi fabryczny i dwa ALZRCe - jeden w modelu i drugi nówka.
Przymierzam się mentalnie do przewinięcia ALZRCa, ale szacuję, że to przymierzanie zejdzie do jesieni, więc nawinę pewnie dopiero na wiosne :vhappy: :vhappy: (patrząc ile mi zajęło przewijanie tego Scorpiona).

... No więc... mam na czym latać, ale w celach poznawczych - mógłbym stuknąć taką żelazno/miedziano/aluminiowo/neodymową żywą legendę :grin2: :grin2: :grin2:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W Szczebrzeszynie ksiądz szczy w trzcinie.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 14007
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1398 razy
Podziękowano: 848 razy

Postautor: aikus » 22 lut 2022, o 21:17

AAALE widze coś innego!!!
https://www.combove.com/combove-type-ii-4225-kit.html
Ja pierdu - dla nieklikaczy: otóż Combove wpadło na to, żeby sprzedać coś takiego jak KIT. Kit silnika :lol: :lol: :lol:
W cenie mniej więcej silnika.
Po prostu jakby ktoś chciał i tak przewinać. ale nie chciałoby mu się rozwijać oryginalnego silnika, to może kupić KIT.
W Szczebrzeszynie ksiądz szczy w trzcinie.
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Posty: 3669
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 153 razy
Podziękowano: 210 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 22 lut 2022, o 22:36

No, nie ma, ale będzie i to mocno niebawem.

Taki silnik to w żaden sposób nie wejdzie do Gaui X3. On jest dedykowany do Goblina 380 / Protosa 380.
Do X3 będzie mniejszy, ale trzeba będzie poczekać.

Silnik będzie miał 1000 kV, ale jest szansa, że zrobią dla nas niże kV, bo to do Protosa za dużo.

Super tani też nie będzie (jak ALZRC), ale będzie miał rozsądną cenę.
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 6131
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 501 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 22 lut 2022, o 23:16

Aikus - każdego egodrifta można zamówić z custowym kv bez dodatkowych opłat - może tam poszukaj.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 14007
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1398 razy
Podziękowano: 848 razy

Postautor: aikus » 23 lut 2022, o 03:34

Spoko, nie ma ciśnienia - poczekam. Żeby specjalnie zamawiać to nie-e... Wole najpierw sobie zrobić co mam do zrobienia.
Jakby był gotowiec na półce, no to tak jak mówie - być może czemu nie - zależy co znaczy ta "rozsądna cena" (nie polemizuję, że te ceny są rozsądne - po prostu nie wiem czy znajdzie się kasa w budżecie, mam jeszcze inne spore wydatki w planach przed wiosną - pasowałoby m.in. nowe pakiety przed Wincentowem kupić, nowe filmy do aparatów i do kamer... tak, że wiadomo...)
W Szczebrzeszynie ksiądz szczy w trzcinie.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 14007
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1398 razy
Podziękowano: 848 razy

Postautor: aikus » 15 kwie 2022, o 13:21

A Ty co za jeden?
W Szczebrzeszynie ksiądz szczy w trzcinie.

Wróć do „Silniki elektryczne i akcesoria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron