super_mario2 pisze:Zakładajmy setup na 6S
krystian pisze:Witam.
Obecnie korzystam tylko z pakietów Align . Do klasy 450 i klasy 500 używam odpowiednio 3S 2250mAh i 6S 2600mAh po dwie sztuki na model . Tym mniejszym modelem nie latam może ekstremalnego 3D ale pakiety mają już po 40 cykli każdy i na razie wygląda to bardzo dobrze,nie ma dużej różnicy między celami i nie odczuwam żadnego spadku mocy ,nie latam z żadnym Lipo guardem czy innymi cudami kontrolującymi pakiet podczas lotu,oczywiście bez urazy i z całym szacunkiem dla innych kolegów,ale ląduję zawsze po 5 min i potem ładuję wchodzi zawsze jakieś 1500-1800 mAh w przypadku klasy 450.Jeśli chodzi o 500 zacząłem dopiero latać tym modelem (coś wspaniałego) pakiety mają dopiero po 10 cykli zatem trudno coś napisać ,na razie zachowują się wyśmienicie. Wreszcie postaram się opisać pakiety SH Power do klasy 700 która jest jeszcze w pudełku (jestem na kontrakcie) . Jadę na Heli Open Day do Radomia będą tam pierwsze testy tych pakietów na pewno opiszę. Parametry tych potworów to 6S 4500 mAh ponoć 50C ale to się okaże oczywiście dwie sztuki na początek.
Moja ładowarka to Hyperion EOS 0720i Super Duo 3
Zasilacz 40A
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Pomijając kwestię importu....super_mario2 pisze:Gaui z przesyłką i prawdopodobnie VAT wyjdzie zdecydowanie drożej niż 550
A jak wygląda dostępność części w Polsce ?
Zasadniczo podpisuję się - producencie drogi - prosimysuper_mario2 pisze:A z SMem to na dzień dzisiejszy trochę dla mnie Yeti.
Nie wiem ile ma kosztować, kiedy będzie dostępny, jaki setup jest rekomendowany, nie znam też cen części zamiennych.
Mając te dane było by mi łatwiej podjąć decyzję...
jedrus pisze:Gaui X5 FES (z ArtHobby http://www.arthobby.pl/index.php?page=8&prod_id=1499): 3.100PLN
T550 3G (z SH http://www.strefahobby.pl/product-pol-3741-T-REX-550E-3G-Combo-Nowy-silnik-600MX-.html): 2.880PLN
Ja wiem czy to taka duża różnica (220PLN) przy tej klasie modelu i cenach? Warto jeszcze wspomnieć że w Align'ie dostajesz super system 3G, a w Gaui masz prawdziwy FBL (BeastX). 100A ESC vs. 70A. Poza tym popatrz na wykonanie, głowicę, ramę, parametry... no chyba, że 20mm robi Ci aż taką różnicę![]()
Co do części to m.in ArtHobby i SH w W-wie + cały świat![]()
Ja tam przekonywać nikogo nie będę i bynajmniej nie twierdzę, że T550 to jakiś szmelc. Pozwoliłem sobie tylko na zasygnalizowanie alternatywy. IMHO warto przejechać się do ArtHobby i pooglądać/poczytać zanim wydasz 3k+ na nowego sprzęta. Serwa to jakiś re-brand, ale nie pamiętam czy Hyperiony czy coś innego - tę pracę domową musisz odrobić samsuper_mario2 pisze:Przekonuj, przekonuj - może się skuszę![]()
Wygląda na to, że muszę wziąć jedną sztukę do ręki i ją "pomacać"
A te serwa dobre ? - bo nazwy nic mi nie mówią...
FBL'e V2 CFpma_ pisze:SM to nie yeti (na lotnisku były dziś dwa)
jedrus pisze:FBL'e V2 CF![]()
![]()
roki pisze:Bo np. Gaui w FBl zaleca bodajże 3200-3600mah (Edek popraw jak się myle)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości