Gmeracz pisze:Robiłem ostatnio porządki w szufladach szafy... Na dnie leżą i czekają pakiety z Chin - w sumie 12 sztuk. Do utilizacji.
Połowa tak spuchła albo nie trzyma, że ich nie poznałbym bez nalepek.
Więc już wolę jedne - niebieskie

Nie są jakieś tam nie wiadomo jakie kosmiczne, ale płacę za parę powiedzmy 30$ i latam na nich sezon. Lot wychodzi mi za $1.
I to styka

Korzystajac z kiepskiej pogody tez wziolem sie za porzadki, no i 13 sztuk wyladowalo w slonej wodzie

ja mam tylko 2 nano i w tym momencie nie zamierzam kupic wiecej bo z tego co ja widze to nie maja zadnej przewagi nad niebieskimi tylko mozliwasc szybszego ladowania co w moim przypadku nie gra roli.
Latalem kilka dni temu 28 stopni na zewnatrz Nano, Turnigy, Zippy wszystkie po wyladowaniu +50c
a wrecz przy mniejszej wadze nano i wiekszej burst c rate powinno sie czuc wiecej sily a nic takiego nie zauwarzylem
Moje 2 pakiety nie swiadcza o niczym ale Nano sa juz jakis czas w sprzedazy i w klubie wszyscy co maja elektryki maja je,
niestety wiekszosc podziela moja opinie poza wielkim hu ha od HK to wrzeczywistosci nie jest nic nadzwyczjnego
kolega z klubu zakupil 6 sztuk z Aust magazynu 3 byly zdechle kompletnie 1 miala 2 cele po 2v i 2 szutki byly ok
HK zarzyczyl sobie aby 4 zepsute wyslac do Chin (dlaczego? byly zakupione w Aust)

wiedza znakomicie ze koszt wysylki jest bardzo wysoki jak rowniez jest to nie legalne cala sprawa jest gdzes na HF forum
Druga osoba z klubu poszla na "noze" z HK bo sytuacja byla podobna i zarzadala zwrotu od PayPal na co HK nie bylo zadowolone PayPal wyplacil cala sume
Osobiscie zakupilem z HK okolo 150 pakietow z czego tylko 5-6 byly zepsute po otworzeniu pudelek choc to nie znaczy ze reszta byla ok niektore padly po 10 - 15 ladowaniach (inna sprawa ze ja specjalnie nie dbam o pakiety) choc nigdy nie rozladowuje do bardzo niskich poziomow czy ladowanie wysokim amperazem
W moim przypadku zazwyczaj pakiety koncza zywot bo jedna cele nie trzyma napiecia, nie ma znaczenia czy Tur czy Zip czy Rhino ani czy jest to 20c,25c,30c etc
mam pakiety ktore sa 20c maja dziesiatki ladowan a daja czadu lepiej niz 35c prawie nowki
od dluzszego czasu nie zakupuje nowych pakietow bo mam za duzo na stanie ale wsumie twierdze ze HK za cene

jaka sprzedaje swoje pakiety i na jakim poziome wiekszosc pakietow pracuje (nie gozej od najlepszych

) to jest to najlepsze co moze byc dla hobby maniakow

nawet mimo problemow z jakimi uzytkownicy sie spotykaja od czasu do czasu.