miruuu pisze:A ja widzę inne zastosowanie tych celi. Mogą się przydać w modelarstwie makietowym lub nietypowych modelach, gdzie lepiej pakiet rozmieścić po kawalku w różnych miejscach modelu niż jednego kloca w jednym miejscu.
plpawel pisze:Jak polaczyc dwa pakiety 6s zeby bylo 12 S?
http://www.castlecreations.com/images/c ... rge690.jpg
Czy plus do plusa minus do minusa i pod regiel ?
przynenta pisze:posiadam pakiety Turnigy 25-35C 2200mAh 3S 11, 1 V, czy można je wykorzystać do X5?
wystarczy paręnaście sekund i się wyrówna o ile poza prądowymi połączysz również przewody balansowepawczu pisze:Jeżeli mam danych 6 pakietów o tej samej ilości cel (powiedzmy wszystkie 6S 1250mAh), wylatam je i uzyskają nieco inny stopień rozładowania (na przykład różnica maksymalna 0.1V na celach), a następnie podłącze do płytki ładowania równoległego ale NIE podłącze do ładowarki, zostawię je tak parę dni to czy te same numery cel na wszystkich pakietach wyrównają się?
takpawczu pisze:Teoretycznie mniej rozładowane cele poprzez łącze balansera będą ładować te bardziej rozładowane. Będzie to tak naprawdę "pakiet" 6S6P. Po wyrównaniu cel stan powinien się ustabilizować.
niemożliwe. musiała być jakaś inna przyczyna.pawczu pisze:Jakiś czas temu jednak Kula powiedział mi, że w jakiś starych pakietach (nie LiPo) nie dało się tak zrobić bo pakiety powoli się wyładowywały. Jakimś cudem połączenie ich równolegle i zostawienie na dłużej skutkowało całkowitym wyładowaniem wszystkich. Ponoć jakoś cyklicznie jeden ładował drugi.
a jak pakiet leży w szufladzie to się rozładowuje sam z siebie? nie - o ile nie jest wewnętrznie uszkodzony...pawczu pisze:Czy ktoś może zostawił na dłużej połączone równolegle LiPo i sprawdził ich stan? (na dłużej = np. tydzień)
Ramotny pisze:[niemożliwe. musiała być jakaś inna przyczyna.pawczu pisze:Jakiś czas temu jednak Kula powiedział mi, że w jakiś starych pakietach (nie LiPo) nie dało się tak zrobić bo pakiety powoli się wyładowywały. Jakimś cudem połączenie ich równolegle i zostawienie na dłużej skutkowało całkowitym wyładowaniem wszystkich. Ponoć jakoś cyklicznie jeden ładował drugi.
Kula pisze:Ramotny pisze:[pawczu pisze:Nie wiem też, czy występuje w Li-po
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość