miruuu pisze:Ja zawsze robie "com". Skoro wybieram free shipping to nie ma dla mnie znaczenia skąd idzie, tym bardziej, że zawsze mi idzie z tego samego miejsca... Z Chin.
Ramotny pisze:
@PiotrS - moje WSZYSTKIE przesyłi z USA zostały "trafione" niezależnie od zadeklarowanej wartości. Ale może cos się zmieniło....
fajnymarian pisze:A bawicie się w jakieś spółdzielnie zakupowe na okoliczność podłączenia się do zamówienia?
Różnica potencjałów zmniejsza się gdy prąd płynie. I właśnie o ten przepływ chodzi - im większa różnica potencjałów tym większa różnica zgromadzonej energii. Przy braku rezystancji w obwodzie następuje krótkotrwały ale wysoki skok prądu właśnie do czasu wyrównania potencjałów. Potem jest zerowa. Przy czym mówimy tu o czasie rzędu ułamków sekundy...Danielus pisze:Dokładnie rozjazd pakietów łączonych nie jest tak istotny ponieważ trzeba pamiętać, że łącząc pakiety o różnych napięciach przepływ prądu wyrównującego powoduje spadek napięcia na pakiecie o wyższym napięciu, a na pakiecie ładowanym skok napięcia do góry, więc różnica potencjałów jest dużo mniejsza niż gdy prąd nie płynie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości