bejo pisze:Czyli mam rozumieć że nie można używać programu STORAGE mając podłączoną do ładowarki tylko 1szt. aku 1S ?
bejo pisze:Ciekawe czy podobnie by się zachowała ładowarka gdyby to było przykładowo aku 1S 1000mAh ?
bejo pisze:Czyli mam rozumieć że nie można używać programu STORAGE mając podłączoną do ładowarki tylko 1szt. aku 1S ?
aikus pisze:MOZNA!!!
aikus pisze:bejo pisze:Czyli mam rozumieć że nie można używać programu STORAGE mając podłączoną do ładowarki tylko 1szt. aku 1S ?
MOZNA!!!
aikus pisze:No jak to jak?? Podlaczam pakiet, klikam storage i juz.
Ladowarka doprowadzi ogniwo do napiecia 3,8V.
Koniec zabawy.
bejo pisze: ja tylko chciałem jednoznacznej odpowiedzi czy można używać , czy też nie programu STORAGE do 1szt. aku 1S . I nic więcej . Rozumiem że nie ?
wojtekr pisze:tak Was czytam i nie wierzę. 1S bez problemu się storage'uje i jak jest 1S to nie potrzebuje balancera. Właśnie to robię dla 1S 100mAh Raytronic C60. Ale fakt faktem na ładowarce Turnigy nie było takiej opcji aby zejść poniżej pewnego prądu, o znaczy dało się ustawić ale ładowarka nie potrafiła go utrzymać..
wojtekr pisze:tak Was czytam i nie wierzę. 1S bez problemu się storage'uje i jak jest 1S to nie potrzebuje balancera. Właśnie to robię dla 1S 100mAh Raytronic C60.
wojtekr pisze:W mordę ale żeby 3 strony o tym
bejo pisze:Spróbuję te aku rozładować ( jeśli mi się uda ? ) z 4,2V do 3,8 V używając programu STORAGE . Następnie posprawdzam miernikiem czy rzeczywiście jest takie napięcie .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości