Wodzu pisze:Na tych dwóch niespuchniętych pakietach masz wyższe obroty niż na pozostałych.Zmniejsz czułość na ogonie.Myslę,że pomoże.
Pozdrawiam Wojtek.
Nie pomogło
Mam kilka pytań (bo już sam nie wiem jak to rozwiązać) Za wszystkie odpowiedzi z góry baaaardzo dziękuję
1. Jakie macie objawy kiedy pakiet kończy swój żywot? Ktoś miał rybkowanie lub nietrzymanie ogona?
Rozumiem spadek obrotów, ale rybkowanie mam zawsze na 2 tych samych pakietach.
2. Jaką macie mniej/więcej rezystancję na pakiecie 6s 2700mah ?
Średnio u mnie to 10-14 na celą przy pełnym pakiecie.
3. Czy zawsze ładujecie pakiet takim samym prądem? Ma znaczenie w ogóle jakim prądem się ładuje? (ofc nie mówię tu o przekraczaniu dozwolonego C dla pakietu itd...)
Raz ładuję 1C=2,7A nieraz 2,0A - nigdy nie przekraczam 1C. Zawsze rozładowywane do max 3,6 na celę (zazwyczaj jest 3,7-3,8)
4. Czy można uszkodzić pakiet kiedy leży 3 dni naładowany na maxa?
Raz mi się tak zdarzyło, że przeleżały 3 dni w walizce. Potem rozładowałem ładowarką bo nie było pogody.
5. Czy macie w ładowarce wyłączoną funkcję "Capacity CUT OFF" ochrona pojemności w mAh ? Ma to jakieś znaczenie większe?
Niektórzy piszą, że wbijają w pakiety więcej niż producent podaje na opakowaniu

- zdrowe to dla lipola

?
Mam włączoną tą funkcję na tyle, ile łącznie wynosi pojemność ładowanych pakietów 2700mAh * ilość
Szkoda mi tych pakietów bo mają kilka miesięcy i więcej przeleżały w trybie storage niż latały, a fundusze nie pozwalają na żadne inwestycje