Połączenia mam wszystkie ok bo zawsze przelutowuję wtyczki regli i silników a na koniec każde połączenie idzie w termokurcz i/lub hot glue.
Regle HW czasem potrafią zgubić SYNC i odciąć jak jest włączony Freewheeling - szczególnie na starszych wersjach bez aktualizacji czyli właśnie na wersji ALZRC.
Ja tutaj mam wersję pełną HW60A i wszystkie aktualizacje zrobione w reglu ale freewheeling jednak włączony.
Muszę to chyba powyłączać bo przy moim stylu latania to i tak się żadna energia nie odzyska

CUT OFFY zawsze wyłączam całkowicie bo latam cały rok a na mrozie mi odcinało 2 sezony temu.
Powyłączałem ponad rok temu i zeszłą zimę przelatałem bez odcięć.
Na nowych pakietach SLS 1450 lub SLS1800 latam 3 minuty i kończę około 3,8. Czasem jak przeciągnę o 20-40 sekund to wtedy kończę 3,6-3,7.
Wczoraj był mróz a moje ręce zgrabiałe w rękawiczkach robiły niezgrabne tic toci i ciągłe fikołki żeby się rozgrzać.
Serwa HV z dużą ogonówką 565X ustawione na 7V lub więcej. Zarządzanie cykliką marne z braku czucia.
Dostawało to mocno po kieszeni bo odciął ewidentnie na skutek wielkiego przeciążenia i przemęczenia pod koniec pakietu.
Nie wykluczam też i przez przypadek kliknąłem Holda bo ostatnio na wszystkich modelach zrobiłem podwójnego z prawej i lewej.
Nie martwię się tym jakoś bardzo bo kolejne loty latał w porządku. Może kiedyś wyłączę Freewheeling jak się powtórzy.
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał