Niezbedne:
- Kamikadze z doświadczeniem uczacy sie latac heli
- oczywiście heli tu CopterX 450Pro V3
- potrzebny tez las ale nie krzyży
- KL (Kontrola(ka) Lotów) powszechnie zwana LP bądź OK (operator kamery)
- pomoc dodatkowa
Pozwolenie od KL na loty próbne jest wiec pakowanko i na lotnisko. Procedury startowe i lecimy. Poniewaz CX po niedzielnych lotach dopiero poskladany i to tak "na szybko" wiec lata jak ... lata. Heli w powietrzu szybkie zerkniecie na apke gdzie te WŁAŚCIWE przyciski a helik juz na horyconcie

(szybka bestia). No to wracamy. Ze wzgledu na zaawnowanie w sztuce pilotazu to najlepiej tylcem tylko jak zobaczyć gdzie ta kropka ma ogonek

Dwa a moze wjecej flipy i teoretycznie wiadomo gdzie góra, gdzie dół a ogonka nie widać

O widac łopaty znaczy sie kółko jakie zataczają no to ... decyzja błedna bo zamiast bliżej to on dalej

Apka pikła i to nie był timer. Hmm... co to może być? O jeszcze pikła. Już wiem ZASIĘG

Decyzja zapadła LĄDUJEMY gdzie sie da, HOLD i kropek znaczy CX znika za .... Apka już pika nonstop, zaczyna się piesza wycieczka gdzie oczy poniosą. Poniosły do "pobliskiego" lasu... Mały konkurs: znajdz helika na obrazku

Zawsze się zastanawiałem czemu serwa trzeszczą? - Teraz już wiem.
Tel. do KL o wsparcie techniczne a w międzyczasie planowanie strategii. Kalkulator w rękę i uwzględniając ruch obrotowy ziemi, odległość księżyca, wilgotność pow. i wiele innych zmiennych wyznaczyć miejsce na lądowisko awaryjne, które wygląda tak

Procedury przygotowawczej ciąg dalszy

i ...

z bliska

szybkie oględziny (czego on te papuche tak cieszy

Testy polegjace na przypieciu aku

DZIALA!!!

Miała być fotka po pierwszym locie jak kabinka przemalowana, no to jest

tylko, że sama to już sie nie bedzie trzymać

Brygada RR dumna i blada

Po powrocie na lotnisko trzeba obowiazkowo wytrząsnąć strach

Faktycznie działa ale backflipów już nie próbowałem

Ale helikowi nadal ogon ucieka na prawo

mimo, że dostał Futaba GY401, chyba już tylko gumkę pod żyrkiem zostaje wymienić