Warszawa - Pałacowa - spotkania

Zanim polecisz poinformuj o tym lokalną lożę szyderców...

Moderator: Kowal

Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Podziękował: 1774 razy
Podziękowano: 1022 razy

Postautor: aikus » 15 sie 2015, o 15:31

No Wooojtek no... Bylo helikopter psuc?
A mowilem NIE LEC!!
:D

To bylo tak:
Aikus: Wojtek, Bydlaku, nie lec teraz bo ja chce leciec!!
Wojtek: A co mi bedziesz, pierwszy bylem...
... i polecial...
A ja za jego plecami udajac ze cos grzebie przy apce odpalilem tajny zagluszacz 2,4GHz....
I w tym momencie helik wojtka zrobił Zzzzzzz..... Pu!
:juppi: :juppi: :juppi:

Jeszcze musicie mnie troche ponamawiac...
ale nawet pakietow nie mam naladowanych...
To co, ladowac??
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 15 sie 2015, o 16:21

No i co, jestescie tam jszcze??
Bo ja laduje te pakiety... Tak kolo 19 bym wpadl...
Jak nie to wylatam pod domem, z psem na spacerze...
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 15 sie 2015, o 19:22

No i bylem. Miru sciagnal mnie telefonicznie. Powiedzial "Albo przyjedziesz jeszcze dzis i to zaraz albo juz nigdy nie przyjezdzaj." No to przyjechalem, co bylo robic. 6 pakiecikow wylatane.
Bardxo udany dzien modelarski!
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 15 sie 2015, o 19:53

To i ja dorzucę parę groszy, bo wypada.

Reasumując dzisiejszy wypad, mogę rzec tylko, że był naprawdę udany.
Pakietów wylatanych... zaraz... jakich pakietów?
Czas lotu - zaraz... jakiego lotu?
Czas zawisu - tego też nie mogę określić, bo Aikus, swoim brakiem umiejętności, zepsuł zębatkę podczas próby startu (też mi pilot) i nawet oderwać od ziemi się już nie dało. Dzięki hopie, tera kolejne dwa miechy odkładania pieniążków.
Jakby tego było mało, to Wojtek tak mi namieszał w apce, jakieś mixy, rewersy, gainy, że teraz przez kolejne pół roku będę dochodził, jak to wszystko poustawiać na powrót, bo teraz helik cały czas sam lata 3D.
No i Mirek i ta jego kiełbasa, która ostatecznie okazała się jednym wielkim kawałkiem węgla. A może to mi się trafił węgielek?
Teraz Agnieszka leży i płacze i krzyczy na mnie, że tylko się wystała w słońcu, że cała zjarana, że nie ma ławki, cienia, bo przecież musieli samochody sobie w niego popostawiać i że 7,5 pakietów nie wylatane, i że już nigdy nie dofinansuje mojej zachcianki...

A tak na poważnie:
Propsy dla Wojtka, który cierpliwe walczył z moją apką i żyrkiem, oraz służył pomocą w pełnym zakresie - bez skojarzeń. Mam nadzieję, że zrobimy jakieś piwko.
Hasz tag Aikus - najodważniejszy pilot wśród odważnych - stary, latać czyjąś maszyną... nie ładnie ;) Dzięki za próbę i Twój wkład, by to w ogóle zaczęło latać ;)
Podziękowania również dla Adama za trytytkę-trik ;) oraz całej reszty zainteresowanych, którzy mieli coś więcej do powiedzenia niż "o rety, pręt, jaki staroć, przecież to nie lata, to już jest passe itp, kup se goblina..." ;)
Przeprosiny dla Kenobiego, że nie miałem dla niego kaski, ale w forumowej poczcie moje wczorajsze wypociny, wisiały jeszcze dziś rano w folderze "do wysłania" i byłem przekonany, że już musztarda po obiedzie.

Małe sprostowanie:
1. Nie mam nadmiaru kasy i czasu - jestem rozwodnikiem....
2. A w związku z powyższym... Agnes nie jest moją małżonką (pewnie dlatego jeszcze na wszystko mi pozwala ;)

No i na koniec:
Oba latają na chwilę obecną ;) Czy dobrze? Nie znam się, ale byłem w stanie je utrzymać w powietrzu bez rybkujących ogonków. Zrodziły się inne problemy/wątpliwości, ale to już na łamach innego wątku.

Pozdrawiamy Was i liczymy na więcej (choć ja nie jestem zbyt czasowy, ale będę się starał)
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 15 sie 2015, o 20:08

Właśnie wróciłem.... raka jutro będę zdrapywal. Dzisiaj tylko podłączam pakiety na jutro i wrzucam foty...

A... no może zdanie. Dzięki za zajebiaszczy dzień, szczególnie miło było też gościć Przemka - a blisko nie miał do nas :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 15 sie 2015, o 20:23

Pan Byku pisze:[...]
Czas zawisu - tego też nie mogę określić, bo Aikus, swoim brakiem umiejętności, zepsuł zębatkę podczas próby startu (też mi pilot) i nawet oderwać od ziemi się już nie dało. Dzięki hopie, tera kolejne dwa miechy odkładania pieniążków.

A bujaj sie:P
Albo nie - odkupie Ci te zebatki i wtedy sie bujaj:P

[...]
Pan Byku pisze:Hasz tag Aikus - najodważniejszy pilot wśród odważnych - stary, latać czyjąś maszyną... nie ładnie ;) Dzięki za próbę i Twój wkład, by to w ogóle zaczęło latać ;)

Nie napracowalem sie - mi naprawde nie ma za co.
Wazne ze w ogole ktos Ci pomogl, bo ja bym nie zdzialal za duzo, albo musialoby mnie to kosztowac duzo wiecej czasu - niestety (albo stety) nigdy nie mialem najpopularniejszej wsrod apek, czyli Spektrum.

Pan Byku pisze:Podziękowania również dla Adama za trytytkę-trik ;) oraz całej reszty zainteresowanych, którzy mieli coś więcej do powiedzenia niż "o rety, pręt, jaki staroć, przecież to nie lata, to już jest passe itp, kup se goblina..." ;)

Daj spokoj. W ogole nie ma co sluchac takich ludzi.
Sam w zeszlym roku wrocilem do preta... Co prawda wrocilem na chwile potem sprzedalem...
... ale znowu sie zastanawiam czy nie wrocic...
To jest raz.
Dwa, Moj Raptor, ktory od wczesniej jesieni czeka na poskladanie rowniez jest z pretem i NIGDY nie przerobie go na FBLa.

FBLe wyparly prety w miazdzacej wiekszosci - tak, to prawda, ale w moim odczuciu pret zawsze pozostanie ta nisza i zaden FBL nigdy nie poleci tak jak pret.
I nie ma ze cos lata lepiej a cos gorzej - one poprostu lataja inaczej.
A helikopter ktory masz jak najbardziej nadaje sie do tego, zeby wykonac absolutnie kazda figure ktora w ogole mozna wykonac helikopterem.
Jedno do czego nie nadaje sie pret to latanie OSTRE. Ostre szybkie. Ze wzgledu na straty energii i skomplikowana mechanike glowicy - poprostu duzo szybciej go zajezdzisz. Pretem sie lata spokojniej.
Ot i wszystko.

[...]
Pan Byku pisze:1. Nie mam nadmiaru kasy i czasu - jestem rozwodnikiem....

Nikt z nas nie ma... Zle sie wyrazilem :oops:
Ale jak starcza na chocby jedno latadlo i zeby bylo co do gara wlozyc, to znaczy ze jest okejas:D

O byciu rozwodnikiem ... tez moglbym Ci cos opowiedziec... aaale to tam ... moze kiedys na polu...

Pan Byku pisze:2. A w związku z powyższym... Agnes nie jest moją małżonką (pewnie dlatego jeszcze na wszystko mi pozwala ;)

Kiedys w Usenecie funkcjonowalo powszechnie takie okreslenie TZ. Oznaczalo "Towazysz(ka) Zycia". I oznaczalo dokladnie to co oznaczalo, bez wnikania, czy jest to dziewczyna/chlopak, kochanka/kocur, zona/zon, narzeczona/narzeczon, konkubina/konkubin czy cokolwiek innego.
Uzywam tego okreslenia, bo uwazam ze jest dobre.
A w tym wypadku... znowu ... zle sie wyrazilem. :masakra:
Ale o wybaczenie nie prosze bo to i tak Wasza wina :P
(no bo przesz nie moja :twisted: )

Pan Byku pisze:No i na koniec:
Oba latają na chwilę obecną ;) Czy dobrze? Nie znam się, ale byłem w stanie je utrzymać w powietrzu bez rybkujących ogonków. Zrodziły się inne problemy/wątpliwości, ale to już na łamach innego wątku.

Gut. Skoro potrafia sie oderwac od ziemii i w calosci bezpiecznie wyladowac to juz jest duzo.
Reszta to tuning, ktory w bardzo duzej mierze musisz nauczyc sie robic sam, pod swoej preferencje i potrzeby, rozumiejac podstawowe zasady.
Sporo wiedzy wyluszczyl Ci Wojtek...

Pan Byku pisze:Pozdrawiamy Was i liczymy na więcej (choć ja nie jestem zbyt czasowy, ale będę się starał)

Przyjezdzajcie jak najczesciej, a jak nie dacie rady to robcie filmy, zdjecia i pytajcie na forum.
I koniecznie sciagnij tu Age! Mamy bardzo duzy niedobor zenskiej plci w tym piekielku:D
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 15 sie 2015, o 21:43

A w ogóle to nie wiem czy to te słońce czy co, ale jak jechałem przyczolkowa to przebiegla przede mną rodzina dzików.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 15 sie 2015, o 22:05

Sa sa... tu na tych bagnach i skubane calkiem odwaznie do ludzkich osad podchodza.
Ale na szczescie bezposredniej konfrontacji z czlowiekiem nie szukaja - raczej unikaja i uciekaja.
Kilka razy trafilem dzika na spacerze z psem wieczorem. Widzial mnie i unikal.
Gorzej jakbym trafil malego i niechcacy go ... nie wiem przycisnal, kopnal, przestraszyl czy cos - wtedy bym wp13rd0l od lochy na bank dostal...
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 16 sie 2015, o 06:08

Uzupełniając jeszcze wczorajszego posta, kilka podejść Panobykowego helika :)

I dla kontrastu :p lot Psychola Goblinem 380. Ja pierdziele jakie ten model jest śliczny...

Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Podziękował: 162 razy
Podziękowano: 240 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 16 sie 2015, o 06:29

Dla kontrastu :vhappy:
Oj Miruuu....... Ty to złośliwiec jednak jesteś
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 16 sie 2015, o 06:43

Hihiii... a Ty nie widzisz roznicy pomiedzy lataniem moim i Pana Byka 450tka, a Psychola Goblinem :swir:
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 16 sie 2015, o 06:50

Może jakaś tam drobna różnica jest, ale poco ją zaraz tak akcentować :) ?
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 16 sie 2015, o 06:50

No nie. Mam hejtera ;)
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec

Postautor: aikus » 16 sie 2015, o 07:39

Bana mu!
:D
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 16 sie 2015, o 07:51

Lot Psychola Goblinem 380 z innego ujęcia

Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 16 sie 2015, o 17:36

No melduję się w końcu i ja :) Wczoraj nie wracałem bezpośrednio do domu i nie miałem dostępu do sieci.
miruuu pisze:A... no może zdanie. Dzięki za zajebiaszczy dzień, szczególnie miło było też gościć Przemka - a blisko nie miał do nas :)

aikus pisze:@Przemek, odezwij sie to dostaniesz :nw: za to ze przyjechales - chlopie jak dobrze Cie bylo zobaczyc i poznac!!:)

Dzięki za naprawdę miłe słowa, świetnie było Was w końcu poznać! Uwierzcie, że to coś niesamowitego, kiedy od dwóch lat lata się samemu na środku pola i w końcu poznaje się ludzi, którzy mają to samo hobby, z którymi można porozmawiać na żywo, podpytać o coś na żywo i popatrzeć jak latają... Piękny dzień, naprawdę :)
Dzięki też za poczęstunek z grilla, na stówę jeszcze do Was przyjadę!
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 16 sie 2015, o 17:42

przemek pisze: Uwierzcie, że to coś niesamowitego, kiedy od dwóch lat lata się samemu na środku pola i w końcu poznaje się ludzi, którzy mają to samo hobby, z którymi można porozmawiać na żywo, podpytać o coś na żywo i popatrzeć jak latają... Piękny dzień, naprawdę :)

O kurde, Ty sam jesteś latający u siebie :( ?
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Podziękował: 95 razy
Podziękowano: 90 razy

Postautor: przemek » 16 sie 2015, o 19:44

No niestety, tak moje lotnisko wyglądało dzisiaj i wygląda każdego dnia, żywej duszy :cry:

Obrazek
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 244 razy

Postautor: pkali » 16 sie 2015, o 19:49

Przemek nie przejmuj się. Mi przez rok udało się dwa razy latać z chłopakami. Takie życie, zostaje forum:)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
XLPower 520, protos 380, xl380, protos mini, gaui MX3, oxy2, omphobby M2, omphobby M1
Filo1
Stały bywalec...
Podziękował: 1 raz

Postautor: Filo1 » 16 sie 2015, o 19:50

przemek pisze:No niestety, tak moje lotnisko wyglądało dzisiaj i wygląda każdego dnia, żywej duszy :cry:

Obrazek

Ja jechałem 20km na swoje żeby zaraz wrócić bo deszcz.
Z resztą jak na złość już kilometr przed zaczęło padać, a w sumie pogodnie było
T-Rex 450 Pro
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4
T960@PX4 soon
---
Spektrum DX6i

Wróć do „Spotkania modelarzy”