Warszawa - Reguły - spotkania

Zanim polecisz poinformuj o tym lokalną lożę szyderców...

Moderator: Kowal

Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Podziękował: 271 razy
Podziękowano: 474 razy

Postautor: Artja » 7 wrz 2015, o 12:03

Bo tak właśnie jest, odwrócisz helika na plecki i masz szansę na komentarz - uee... ale złom, przewrócił się...
Robiłem kiedyś grupowe latanie Betą FPV dla większej grupy przedszkolaków, ci którzy mieli gogle byli zachwyceni cały czas, reszta dzieci też dopóki lot wyglądał jak to co znają z codziennych widoków na podejściu do Okęcia. Pętla i beczka w goglach u kilkorga dzieci wywołała zaburzenia równowagi ale też wielką frajdę i chciały jeszcze, pozostałe nie bardzo rozumiały co się dzieje, przeważały okrzyki wróżące katastrofę. Ba! To było własnie to na co oni tak naprawdę czekali! Efektowne glebnięcie przypuszczam pozostałoby w ich pamięci dłużej niż wszelkie piroflipy i chaosy ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Podziękował: 72 razy
Podziękowano: 171 razy

Postautor: MacGyverek » 7 wrz 2015, o 12:20

Tak BTW...Kenobi, Aikus, Miruuuu....nie będe wszyskich tu mianował po kolei...może wpadniecie do Raciborza na śląsk polatać na pikniku modelarskim... Wsiadajcie w samochód i na niedziele 13 wpadajcie!!! Ja widzę po swoim podwórku, że helików coraz mniej :( Samoloty i wszelakie kopterki są teraz na topie a reszta....
Flota:Align TREX 450L + MSH Brain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, ALZRC X360 + MSH Brain, OMP M2 v2, DJI Mavic Air, HeliQuad 3D, GEPRC CineQueen, ESA, Lidl
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0, FrSky Horus X10S + OPENTX
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 7 wrz 2015, o 12:40

MacGyverek.. to zjawisko o którym piszesz ma swoje bardzo łatwe wyjaśnienie. Zreszta, słowo "łatwe" jest tutaj kluczem do rozwikłania zagadki ;).
W kwestii o której pisze miruuu, moge tylko przyklasnąć. Sam jestem na etapie gdzie bardziej podoba mi się lajtowe, poniekąd "jakby kontrolowane" 3D, niźli hardcore 10 cm nad ziemią ;). Kwestia tego, że to łatwe po prostu wyłapuje ;).
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 wrz 2015, o 12:41

miruuu pisze:A tak z czystej ciekawości... bo sam nie wiem... Ale tak sobie myślę, że jak się lata dla tego rodzaju publiczności to nie jest tak, że właśnie te prostsze figury wywołują większość ilość ochów i achów? W tym sensie, że jak ktoś nie rozumie co się dzieje w powietrzu i nie rozumie na czym polega trudność figury to tak na prawdę niewiele widzi poza chaosem, a gdy zobaczy że coś lata "jak prawdziwy śmigłowiec" a nagle zatrzyma się na chwilę w powietrzu by przejść na plecy to jest szok i niedowierzanie? Pytam bo nie wiem i tak się zastanawiam... Ale jak się bawie pod blokiem mikrusem i zejdą się dzieciary a ja robie jakieś pseudo 3D to pytania sugerują, że mam trudności z utrzymaniem go w powietrzu ;)

Troche tak, jak jazz robił zawisy na śmigle to puściłem kombata który wygląda jak samolot ww2 i po rzucie poszedł jak torpeda to też od razu usłyszałem "ten jest super", a potem jazz się mścił brzęcząc mi nad głową i mnie dekoncentrował, co też o mało co nie zakończyło się kretem :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Syfon
Domownik forum...
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Syfon » 7 wrz 2015, o 14:41

Rzeczywiscie lenu wrzucil linke, ale po koncowce linki "koncert-budki-suflera/" stwierdzilem, ze chlopaki sie na koncert wybieraja, wiec juz tam nie zagladalem. :)
Różne maszyny latające. A i jeżdżące się znajdą.
Awatar użytkownika
rawro
Elita forum...
Podziękował: 13 razy

Postautor: rawro » 7 wrz 2015, o 14:47

Ja dokładnie to samo pomyślałem :) i teraz żałuję
T-Rex 450 pro
T-rex 450 long 360 świecąca choinka
WL V977
Akrobaty: Redbull edge 540 mini, Multiplex Gemini :)
Combaty: Yak 3
Ciężkie: Twin Star 2
Drony : DJI SPARK ----- odlotowa zabawa
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 7 wrz 2015, o 14:49

I przydała by się koszulka z FAQ :P bo ludzie sporo pytali, o dziwo nie tylko o ceny ale też o mechanikę, czasy lotów i w ogóle jak to działa. Oczywiście główne stwierdzenie u panów na temat fpv to " o takie coś musze sobie kupić do podglądania sąsiadek :D ". Mimo że miejsca było mało do latania i sam nie latałem ciekawe doświadczenie jak dla mnie, szkoda jedynie bo było można pomyśleć o wypromowaniu tematu bezpieczeństwa lotów bezzałogowych jakoś.

A i tu też było :D trzeba czytać forum :P
Re: Goblin 550 by Kenobi36
Jazz pisze:W Nadarzynie, będzie krótki pokaz akrobacji na dożynkowym pikniku.
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 7 wrz 2015, o 19:26

Kolega Mirosław W.... Wystąp! ... I wyjaśnij, czemu po kliknięciu w facjatę googiel bez dania racji teleportuje mnie z Reguł do USA?
A tak poza tym, to dzięki za Photo Sphere :approve: Widać jakieś fajne latjące rzęchy których większość rozpoznaję, no i stolik też jest :D
Satelita trochę się spóźnia, cyknął tylko dwa pasy, może w następnym przelocie będzie pełny "X"

KLICK
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...

Postautor: lenu » 7 wrz 2015, o 19:30

Kurde jeszcze ktoś pomyśli przez niego że my tam tylko samolotami latamy :/

Znalazłem z zeszłego roku :D
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 7 wrz 2015, o 19:39

Artja pisze:Kolega Mirosław W.... Wystąp! ... I wyjaśnij, czemu po kliknięciu w facjatę googiel bez dania racji teleportuje mnie z Reguł do USA?
A tak poza tym, to dzięki za Photo Sphere :approve: Widać jakieś fajne latjące rzęchy których większość rozpoznaję, no i stolik też jest :D
Satelita trochę się spóźnia, cyknął tylko dwa pasy, może w następnym przelocie będzie pełny "X"

KLICK

No patrz! Dziady googlowe dodały a nawet mi nie powiedziały, że to już. Tak to mi kazali czekać... a dodali jak juz zapomniałem...
Teraz muszę pomyśleć co tam i gdzie jeszcze próbowałem wkleić do map... ;)
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...

Postautor: lenu » 7 wrz 2015, o 20:12

Znalazłem takie coś, ale nie pamiętam czy miałem tego nie umieszczać czy zapomniałem tylko więc wstawiam :P

Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 508 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 wrz 2015, o 20:36

Tylko tyle nagrane? :-)
Dzwięk umierającego Scorpiona przewiniętego przez Daniela? :D
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...

Postautor: lenu » 7 wrz 2015, o 20:39

Niestety tylko tyle :( przynajmniej jest powód żeby go nam zaprezentować jeszcze raz :P może tym razem nie rozlutują się kable dodatkowo :P
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
mikegsx400
Lider forum...
Podziękował: 134 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: mikegsx400 » 7 wrz 2015, o 21:42

Artja pisze:... teleportuje mnie z Reguł do USA?

widze ze jest postep, i to duzy, ledwie miesiac z kawalkiem mozna bylo skoczyc ledwie do Łodzi, a tu juz usa w zasiegu :banana: :banana:
"...możesz być znacznie szybszy, nie myśl o tym, po prostu to zrób!"
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 7 wrz 2015, o 21:48

Istotnie... wszystko wskazuje na to, że epoka kapusty dobiegła końca i przechodzimy na bawełnę... :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Syfon
Domownik forum...
Podziękował: 63 razy

Postautor: Syfon » 8 wrz 2015, o 11:59

Artja pisze:Kolega Mirosław W.... Wystąp! ... I wyjaśnij, czemu po kliknięciu w facjatę googiel bez dania racji teleportuje mnie z Reguł do USA?

KLICK

A nie moznaby tego do jakiegos RealFlighta albo Phoenixa wstawic?
Różne maszyny latające. A i jeżdżące się znajdą.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 8 wrz 2015, o 12:53

Nie wiem czy się da, ale w sumie fajnie by było i teoretycznie to chyba nie powinno być trudne o ile phoenix udostępniłbym taką opcję..
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...

Postautor: lenu » 8 wrz 2015, o 12:56

Da się tylko trzeba dobrze zdjęcia zrobić. W phoenoxie wstawiasz zdjęcia na zasadzie sześcianu, żeby to ładnie wyglądało trzeba by dobrą soczewkę dobrać i na statywie aparat ustawić
Pozdrawiam, Artur
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager

Postautor: Artja » 8 wrz 2015, o 13:18

lenu pisze:Da się tylko trzeba dobrze zdjęcia zrobić. W phoenoxie wstawiasz zdjęcia na zasadzie sześcianu, żeby to ładnie wyglądało trzeba by dobrą soczewkę dobrać i na statywie aparat ustawić

Extra pomysł! Chciałbym taką scenerię żeby nad głową mieć Gwiazdę Śmierci i podchodzący do lądowania... no wiadomo..., pod stopami zaś otchłań piekielną z helipadem w postaci kry na lawie, a dookoła te sielankowe pola i stoliczek :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 8 wrz 2015, o 13:22

Ja tam bym wolał latać na pałacowej (tak na marginesie tam też jest fotka na mapach :) ) - mojżeszki w Phoenixie... to byłoby coś. +30 do skilla.

Wróć do „Spotkania modelarzy”