Ja wczoraj byłem wieczorem przed 19 po niemal 3 tygodniowej przerwie. Jakoś sztywno się latało, mimo że warunki były super.

Wyraźnie dzień już krótszy, bo warunki do latania skończyły się przed 20tą.
Moderator: Kowal
young pisze:Zdjęcie fajne
Ten robal na łopacie to takie współczesne wyważanie łopat
lin3e pisze:Pytanie do samolotowców, mój combat przy skręcie w prawo potrafi zrobić żyletkę natomiast przy skręcie w lewo zachowuje się jak normalny combat nawet trochę przepada. Oglądałem go dosyć dokładnie i nie widzę przekoszenia. Steru kierunku niema.
Pytanie czemu tak jest
lin3e pisze:Grubo, moje pęknięcie na pół samolotu to nic z tym co zrobiłeś. Które drzewo? bo tam jest spory kawałek do najbliższego. Zerwał się link?
Chcesz kretować kup combata
lin3e pisze:Znaczy się trzeba zrobić wykłon w stronę w którą nie robi żyletki?
dawo pisze:Bizon to się ciesz że nie musiałeś skakać po drzewach jak ja kiedyś![]()
Ostatnio Mike podpowiedział mi że dobre zawiasy można zrobić z butelki PET... wycinasz sobie na wymiar, zaginasz w dwie strony kilka razy i wklejasz w nacięcie... nawet jak klej wypłynie to nie przeszkadza... mam tak w RadJet-e zrobione i działa elegancko i nie trzeba kupować zawiasówjak się nie ma pod ręką!
aikus pisze:lin3e pisze:Znaczy się trzeba zrobić wykłon w stronę w którą nie robi żyletki?
Wyklon sie standardowo robi w lewo (przy typowych prawych obrotach).
Ale ja bym na Twoim miejscu to olal... Kombaty tak maja, ze przewaznie gdzies tam sa jakies krzywe... a jak nie sa to beda.
Trymujesz i latasz...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość