Moderator: Kowal
aikus pisze:
W Graupnerze nigdy nie straciłem na Regułach zasięgu, ale były momenty, że latając normalnie (nie FPV) pikała mi telemetria a byłem wtedy w odległości jakichś max 150 metrów od siebie.....
aikus pisze:Że co? A jak mam prowadzić nierównolegle żyły od kabli do serwa, do silnika, do pakietu...??
No takie trochę pierdołowe dylematy bo biorąc pod uwagę sprzęt na jakim latam, zasięg mam raczej wzorcowy i szału z tego tak czy siak nie będzie a o lotach long range tak czy siak nie ma co na tym marzyć.
Artja pisze:Używać skrętki zamiast typowych "płaskich" przewodów serw. U siebie rozdzielam żyły i zakładam przewód na wkrętarkę, wychodzi ładna ciasna skrętka, albo zaplatam warkoczyki
Artja pisze:Zasięg na czystym RC miałeś OK, ale dokładasz video i to trochę zmienia sytuację. Czasami wpływ tej zmiany ujawnia się bardzo szybko już na niewielkich odległościach. Generalnie kombinacja 2,4GHz RC i 5,8GHz video uchodzi za bezpieczną, ale chcąc wykorzystać chociaż nominalny i legalny zasięg RC, to właśnie RC powinno być stabilniejsze niż video, a Ty opisujesz przypadki zdechnięcia RC zanim padło video.
Artja pisze:To by znaczyło, że coś w tej instalacji można poprawić, odkłócić albo ulepszyć anteny. Bez testów raczej nie da się zgadnąć który z czynników jest kluczowy w tym konkretnym przypadku
dawo pisze:Ehhhhh ten Aikus to wyłapie wszystkie dziury w okolicy
aikus pisze: że my helikopciarze, jak się weźmiemy za samochody to jeździmy do pierwszej awarii ...
wojtekr pisze:Rozkręcałem go już parę razy ale tam nie ma żadnych znanych mi z modelarstwa mechanizmów. Niby wszystko ok, a rzęzi i trzeszczy jak by pasek przeskakiwał ale tam nie ma paska
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości