Trzeba pamiętać że nawet jeśli rama gnie się przy delikatnym krecie (moim zdaniem potrzeba trochę więcej niż delikatności żeby wygiąć) to część energii kreta jest zużyta na sprężyste lub plastyczne odkształcenie ramy a tym samym mniej energii idzie na uszkodzenie pozostałych elementów. Rama jest na tyle nieskomplikowana że można ją wyprostować nawet kilka razy (oczywiście zależnie od stopnia skrecenia), natomiast krzywy wał czy szpindel albo połamane zębatki serw są do wywalenia z marszu. Zdarzało mi się nawet latać na prostowanej belce ogonowejJoga136 pisze:Doczytałem się w dziale CX, że rama AL faktycznie da się naprostować, natomiast w porównaniu do węgla, gnie się praktycznie przy każdym, nawet delikatnym krecie. Natomiast węgiel musi dostać naprawdę solidnego strzała, żeby strzelić.
ja kiedyś sporo zamawiałem z ehirobo i nigdy nie było problemów. Podkreślam - to było już jakiś czas temu. Jak jest teraz nie wiem.Joga136 pisze:Zamawiał ktoś na ehirobo.com ? http://www.ehirobo.com/rc-helicopters/c ... s-kit.html za 39$ wysyłka gratis, bardzo przystępna cena.
Joga136 pisze:
Zamawiał ktoś na ehirobo.com ?
http://www.ehirobo.com/rc-helicopters/c ... s-kit.html za 39$ wysyłka gratis, bardzo przystępna cena.
nie ty pierwszy i nie ostatni...Luki35 pisze:Cóż, człowiek uczy sie na błędach.
Luki35 pisze:Ps. Któregoś pięknego razu, jak Bladego konkretnie rozwalę, wyciągam odbiornik i może coś poskładam w większej klasie.
Luki35 pisze:Kierwa , nie wiedziałem, że tak tanio juz można KIT 450 FBL nabyć![]()
Ile ja przepłaciłem za Bladziaka, to głowa mała...![]()
Cóż, człowiek uczy sie na błędach.
Tak. Specjalnie tak napisałem bo np MiniTitan325 (ThunderTiger) to właśnie ta klasa choć Align nazywa ją 500-tką (stąd popularne określenie "pińceta"). Tak samo 450 to właściwie nie 450 tylko 275. Ale już tak ktoś kiedyś zaczął, zostało i chyba wszyscy się przyzwyczaili...wojtekr pisze:Polecam klase 325mm czyli odpowiedniki TRexa 500
325mm to jest wymiar łopat?
Ramotny pisze:Tak. Specjalnie tak napisałem bo np MiniTitan325 (ThunderTiger) to właśnie ta klasa choć Align nazywa ją 500-tką (stąd popularne określenie "pińceta"). Tak samo 450 to właściwie nie 450 tylko 275. Ale już tak ktoś kiedyś zaczął, zostało i chyba wszyscy się przyzwyczaili...wojtekr pisze:Polecam klase 325mm czyli odpowiedniki TRexa 500
325mm to jest wymiar łopat?
Wróć do „Jak zacząć fascynującą przygodę”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości