Kenobi36 pisze:Tak sobie sięgam pamięcią i juz nie pamiętam czy było wiecej osób które się nauczyły latać dzięki flymentorowi niż porozbijało przez flymentora czy bylo na odwrót.
Artja pisze:shacker pisze:Taki Flymentor na FBL w sumie.
Ten Xelaris nie wygląda wcale lepiej. Według manuala nie ma USB ani programowania z apki, ma za to terminal LCD podobny jak do Flymentora. Czyli firmware siedzi w nim zaszyte na sztywno
Z pozytywów ma obsługę dwóch satelitek Spektrum, na screenach programatora widzę że ma failsafe z opcją learn, co może być ciekawą propozycją dla tych satelitek... o ile działa...
Czarkowicz pisze:Czyli znając już podstawy podstaw, rozglądać się raczej za żyro typu 3G?shacker pisze:... Można też latać na stałe ze stabilizacją, czyli niewiele się ucząc. Takie latanie to pi razy drzwi to samo, co 6-axis Walkery w zachowaniu, czyli wytrącanie helika z równowagi, zamiast panowania nad nim. ....
Czarkowicz pisze:Wojtek, zgłosiłem swojego posta do skasowania, no i w końcu go przeredagowałem, bo był nieaktualny.
ok kasuje
-----
Kurna olek terminów nie znam...![]()
Regulowano Mirkowi Protosa. Obserwowałem, jak Aikus go potem testował. W zawisie robił coś takiego, że helikopter w stabilnym zawisie mógł się wahać na oko ze 3 stopnie +/- bez absolutnie żadnego ruchu w poziomie. Ja tego Walkerą V450D03 nie zrobię za Chiny Ludowe! Od razu ucieka w bok. Czy to sprawka wyłącznie mojej pierdołowatości, czy może utrudnia mi to żyro?
Lenu, a Ikon?
miruuu pisze:Nie bierz żadnego z nich, tylko v911 z banggood.com
Wróć do „Jak zacząć fascynującą przygodę”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość