Jaki helikopter na początek?

Tu nauczymy Cię terminologii, pomożemy Ci wybrać zabawki, a potem je bezpiecznie uruchomić.
Awatar użytkownika
kamracik
Stały bywalec...
Podziękowano: 4 razy

Postautor: kamracik » 8 wrz 2015, o 12:10

To mogę potwierdzić, bez problemu da radę zaktualizować do najnowszej wersji. Osobiście od 2.0 aktualizowałem do 5.x. Ściąga się jeden plik (~1GB) i aktualizuje dalej bez problemu. Na Windows 8.1 niestety musiałem jedynie ręcznie zainstalować DirectX, aby śmigał (bez różnicy, która wersja była).
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Podziękował: 205 razy
Podziękowano: 46 razy

Postautor: Mati » 14 wrz 2015, o 17:05

Z czwórki można i w ten sposób. Zaraz sprawdzę czy działa.
Aktualizacja Phoenix.png

Edytejszyn:
Chiba działa bez zarzutu. Ciągną się kolejne aktualizacje, a ja zacieram ręce na nowe widoczki i inne takie rytynta. 8-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
furman11
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!

Postautor: furman11 » 2 lis 2015, o 13:09

Witam mam pytanie chce zacząć swoją przygodę z helikopterami rc. Na początek chciałem kupić coś małego na olx znalazłem fajny helikopter RC WL-Toys v922 z duża ilością części co myślicie że cena jest ok i helikopter?
http://olx.pl/oferta/helikopter-6ch-3d- ... cm2o7.html
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam
Podziękował: 1793 razy
Podziękowano: 920 razy

Postautor: Don Mirson » 2 lis 2015, o 13:15

Cześć!

jak masz na imię?
Awatar użytkownika
furman11

Postautor: furman11 » 2 lis 2015, o 13:24

Mam na imię Karol i pochodzę z Krakowa
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 lis 2015, o 13:58

W tej cenie mozesz mieć nowego V977, który jest zdecydowanie lepszy.

Ale jak furman napisze do Furmańskiego, to może jakiś ramat dostanie? ;)

PS. W wolnej chwili dorzuć jeszcze awatarka.
Awatar użytkownika
furman11

Postautor: furman11 » 2 lis 2015, o 14:01

Nie taki głupi pomysł może napiszę i popytam może taniej coś się da załatwić. Jak myślisz za jaką cene by był ok? Interesuje mnie ta oferta bo jednak zawsze jest trochę części zapasowych a początek bo pewnie bedzie bardzo bolesny dla helikoptera :)
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 lis 2015, o 14:04

Nie kupiłbym wcale bo w podobnym budżecie kupiłbym sporo fajniejszy i nowy.
Chyba, że dawałby za 100 to wziąłbym na handel i wcisnąłbym jakiemuś nowemu na 199 w super promo :P
Awatar użytkownika
furman11

Postautor: furman11 » 2 lis 2015, o 14:06

To trzeba szukać dalej dzięki za informacje :)
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 lis 2015, o 14:09

Awatar użytkownika
furman11

Postautor: furman11 » 2 lis 2015, o 14:12

O dzięki wielki za pomoc na pewno się przyda :)
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 2 lis 2015, o 18:55

miruuu pisze:Nie kupiłbym wcale bo w podobnym budżecie kupiłbym sporo fajniejszy i nowy.
Chyba, że dawałby za 100 to wziąłbym na handel i wcisnąłbym jakiemuś nowemu na 199 w super promo :P

Eeeee. No co Ty Miruuu opowiadasz za głupoty? Ja rozumiem, że V977 jest najfajniejszejszy i oprócz tego nie ma mikrusów, ale chyba coś Ci umyka.
Porównywalny budżet to przy 300zł oferty to jakieś 350, a nie... no właśnie - ile?
V977 RTF bo zakładam, że Furman11 nie ma jeszcze radyjka - 392,88 tutaj: http://www.banggood.com/search/v977.html
Torba z akcesoriami to kolejne 176,78 tutaj: http://www.banggood.com/WLtoys-V977-RC-Helicopter-Accessories-Bag-KV977-005-p-940618.html
Nie ma co zagłębiać się w porównywanie części i wycenianie, bo już widać, że suma wynosi prawie dwa razy tyle co koszt tego V922.
Moim zdaniem krakowskim targiem da się go wychaczyć za jakieś 250zł przy odrobinie chęci sprzedającego. To całkiem fajna kwota za całkiem fajnego mikrusa. Cały czas daje mi tyle frajdy, że TIR z czekoladą nie ma takiej zdolności produkcyjnej endorfin, więc jak jest nie rozklekotany zanadto, ja bym brał. No chyba, że v977 z drugiej ręki z garścią części to jakieś 400zł, a na rynku wtórnym da się trafić, ale nieczęsto, a teraz idzie zima i latanie w pokoju będzie częstsze niż w pełni sezonu. Chyba trudno będzie trafić super okazję.
A dostać V922 w super promo za 200 bez złocisza? hmm Jak dokupi se chłop części w ilości takiej jak na zdjęciach - Uzbiera się ze 150 jak w mordę strzelił. Na BG - nie w kraju.
Miruuu - zdaję sobie sprawę, że w dziedzinie modelarstwa mógłbym jedynie polerować Ci łopatki w mikrusie, ale ja z V922 jestem przezadowolony mimo, że niektórzy jak usłyszą, że ma szczotkę brzuszku to myślą, że to nielot. Pewnie z ciekawości prędzej czy później zanabędę V977 choćby dla tego, że jest lepszy, ale V922 to kupa fajnej zabawy. Oczywiście z przewagą zabawy. Dla kogoś, kto zaczyna przygodę z helikami, jest szybki, żwawy, mocny i da się go wywracać na plecki. Moim zdaniem trafiony wybór. ;)
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 2 lis 2015, o 19:33

Tylko ten worek części nie jest potrzebny bo w większości będą leżeć nie użyte. Psują się najczęściej jedne i te same np zębatki, a żeby uszczerbić łopatki czy rozwalić kabinkę trzeba się postarać. Nawet belkę ogonową ciężko jest złamać. A silniczki ogonowe z tego zestawu od razu można wywalić bo się SUTa wstawia.
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 195 razy

Postautor: Jazz » 2 lis 2015, o 19:37

Wystarczy mu to co jest w zestawie RTF, ta torba z czesciami jest calkowicie zbedna.
Lata duzo lepiej niz v922 , ktorego w tej chwili nie warto juz kupowac.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 lis 2015, o 20:12

Mati,

Nie twierdzę, że v977 jest najlepszy bo nie latałem wszystkimi mikrusami na świecie ;) ale kilka z nich oblatywalem, w tym v922 i moim zdaniem różnica jest kolosalna. Na tyle duża, zdaniem po v977 nie chciałbym juz v922 latać wcale. Wychodzę z założenia, że na helikach nie ma sensu oszczędzać na upartego i ze są pewne minima powyżej których jest sens kupić, mieć I latać a poniżej których człowiek kupi, oblata i sprzeda albo odstawi na półkę.

Te wszystkie części można o kant dupy potluc. Wiesz dlaczego tyle ich w zestawie na zapas? Bo chłopak kupił i nigdy ich nie potrzebował. Pomijając wartość tych zapasów, wolałbym dostać zamiast nich 10 zębatek, które bym przynajmniej wykorzystał a nie dokładal przy odsprzedaży ;)

V977 kosztuje ok 100$. Trzeba jeszcze 10 dołożyć (sut, śmigiełko i zapas zebatek). Moim zdaniem różnica w cenie nie jest tak inna jak wielką jest różnica pomiędzy tymi Helikami.

Ale kto co woli.

Dodam jeszcze ze na prowadzenie być może wyszedl/wychodzi/wyjdzie ten nowy hisky. Brzmi obiecująco, ale nie latałem jeszcze a nie chce zachwala bazując tylkp na wrażeniach innych.
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 lis 2015, o 20:18

Mati pisze:No chyba, że v977 z drugiej ręki z garścią części to jakieś 400zł, a na rynku wtórnym da się trafić, ale nieczęsto, a teraz idzie zima i latanie w pokoju będzie częstsze niż w pełni sezonu. Chyba trudno będzie trafić super okazję.

Może niedługo będzie taka okazja na naszym bazarku ;) Ale specjalnie nie czekajcie bo nie jest znany jeszcze dzień ani godzina
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: SeKLeS » 2 lis 2015, o 20:50

Ja polecam zacząć od czegoś naprawdę małego i bardzo taniego
[img]//images.tapatalk-cdn.com/15/11/02/59189cb1990dacb6a8d4bdf2f05ab346.jpg[/img]
Bo mały jest (można z mobiusem porównać), tanio jest (20zł z BG) i blink niezły.
Składanie uczy cierpliwości jak cholera. Od razu czujesz braki w parku narzędziowym.
Niestety jest jeden minus. Dla niedoświadczonego pilota, pierwszy lot byłby ostatnim (jak z klasą 450 i większymi), dlatego ma nieruchome wirniki, co bardzo sprzyja zaprzyjaźnieniu się z symkiem.
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
Don Mirson
Ja tu tylko sprzątam

Postautor: Don Mirson » 2 lis 2015, o 20:54

Nie widzę ledów. Nie biorę.
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 2 lis 2015, o 21:19

miruuu pisze:Nie twierdzę, że v977 jest najlepszy bo nie latałem wszystkimi mikrusami na świecie ;) ale kilka z nich oblatywalem, w tym v922 i moim zdaniem różnica jest kolosalna. Na tyle duża, zdaniem po v977 nie chciałbym juz v922 latać wcale. Wychodzę z założenia, że na helikach nie ma sensu oszczędzać na upartego i ze są pewne minima powyżej których jest sens kupić, mieć I latać a poniżej których człowiek kupi, oblata i sprzeda albo odstawi na półkę.

Pewnie, że sprzeda, ale po to, żeby kupić V977 i znowu mieć radochę. ;) Nie latałem V977, ale coraz bardziej się ślinię. Wiem, że jest lepszy i to nie podlega negocjacjom. :thumb: Jak latałeś V-922 to nie byłeś zadowolony? Zawsze migracja w dół jest smętną rzeczywistością i prawie nigdy nie daje satysfakcji, ale za to jak wymęczę Wścieklaka to zakup V977 będzie kolejną dawką adrenaliny i przyjemnością samą w sobie. Do tego będę miał porównanie. A dopóki go nie mam - nie mam też kłopotu z V922 8-) . Sam przyznaj, że nielotami można spokojnie nazwać czterokanałowe FXy czy Double Horse'y z podobnej półki, ale nie przejdzie Ci przez klawiaturę, że V922 jest nielotem. :grin2: I nie jest to kwestia oszczędności tylko zdrowego rozsądku, bo przecież nadmiar kasy należy zainwestować w pierwszą 450tkę, albo fajne radyjko - czyżnieprawdaż? :grin2: I wtedy ponoć lepszy REX niż Tarot, ale niektórzy z powodzeniem latają Tarotami. Chociaż w tej kwestii zgodzę się z Tobą, że lepiej mieć mocniejsze wyjście z progu (Protosik, X3). I tu (z tego co wyczytuję) nie warto oszczędzać. ;)

lenu pisze:Tylko ten worek części nie jest potrzebny bo w większości będą leżeć nie użyte. Psują się najczęściej jedne i te same np zębatki, a żeby uszczerbić łopatki czy rozwalić kabinkę trzeba się postarać. Nawet belkę ogonową ciężko jest złamać. A silniczki ogonowe z tego zestawu od razu można wywalić bo się SUTa wstawia.

Lenu - wszystkim życzę bez wyjątku, żeby worek się nie przydawał, albo jak najrzadziej. Przynajmniej jeśli chodzi o części zamienne. To co piszesz to prawda i nieprawda, bo ja wytłukłem belek ogonowych z dziesięć, cztery kabinki, trzy wały, a i łopat trochę zeszło. Były też serwa (reanimacja za dwa pińdziesiąt czego nie zrobisz w 977) i chyba ze trzy zębatki. No - może cztery, a i płytkę wykończyłem w międzyczasie, ale to było wyłącznie moje niechlujstwo. Większość strat wygenerowałem swoim uporem i napaleniem na latanie (co wydaje mi się powszechne na początku kariery pilota), ale fakt jest faktem. Oczywiście wszystko z mojej winy, bo próbowałem bez symka, bo paliłem etapy :plask: , ale stało się. SUTek na początek i owszem (jeszcze bardzo niedawno nikt nie słyszał o SUTkach, i wszyscy cisnęli na stockach) bardzo barzdzo, ale stock w zupełności wystarcza do nauki zawisów i lotów postępowych, a nawet pierwszych eksperymentów z pleckami. Na początku drogi nie potrzeba aż tyle szaleństwa w modelu ile jest dostępne w naprawdę fajnych sztukach.
Jazz pisze:Wystarczy mu to co jest w zestawie RTF, ta torba z czesciami jest calkowicie zbedna.
Lata duzo lepiej niz v922 , ktorego w tej chwili nie warto juz kupowac.

Jazz - Tobie wystarczy bez torby - jestem pewien, ale przypomnij sobie jak to jest na początku - pamiętasz jeszcze? :grin2: Nie jest tajemnicą na tym forum, że gdyby w Twoim heliku siedział prawdziwy pilot, to by się po prostu porzygał na pierwszym pakiecie, o ile nie stracił by wcześniej przytomności. Jak się tak lata to i owszem - worek zbędny. :nw: Ale jak się myśli co zrobić z gałami jak helik się wali na glebę to części są... nieodzowne. ;)

Nie zrozumcie mnie źle Panowie. Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby stworzyć wątek V922 VS V977 bo to by było bez sensu, ale myślę, że nie ma co skreślać V922 bo młodszy braciszek jest w dechę. Dla newbies? W takich kwotach? Co można wyszukać lepszego? hmm Wiem - Hisky HCP-100. :dance:
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...

Postautor: Mati » 2 lis 2015, o 21:29

miruuu pisze:Może niedługo będzie taka okazja na naszym bazarku ;)

Wiem, że powinienem edytować poprzedniego posta. :plask:
Jak dojrzejesz to daj znać proszę - chętnie się przesiądę w celach porównywawczych. Jeśli się to sprzęgnie z moim budżetem to biorę od ręki. Wierzę, że cena będzie uczciwa i adekwatna do stanu technicznego. ;)
Potem wyprzedam resztę mikrusów. ;)

Wróć do „Jak zacząć fascynującą przygodę”