Do pierwszego kretalenu pisze:Bo się nie kupuje HK,tarota,alzrc tylko Aligna i wszystko działa jak należy cały czas ..
miruuu pisze:Lenu, zgadzam się z tym co piszesz na temat jakości Aligna i jego klonów. Tylko jeśli zdecyduje się ktoś na oryginalnego trexa, to koszty zakupu i eksploatacji wcale nie odbiegają od gaui czy protosa. Po co więc go wtedy brać? Ja rozumie, że ktoś wybiera klona trexa ze względów budżetowych (bo gaui ani protos nie dorobiły się takiej gamy tanich klonexów).
miruuu pisze:Lenu, zgadzam się z tym co piszesz na temat jakości Aligna i jego klonów. Tylko jeśli zdecyduje się ktoś na oryginalnego trexa, to koszty zakupu i eksploatacji wcale nie odbiegają od gaui czy protosa. Po co więc go wtedy brać? Ja rozumie, że ktoś wybiera klona trexa ze względów budżetowych (bo gaui ani protos nie dorobiły się takiej gamy tanich klonexów).
Ogólnie chodziło mi o ten post i założenie że jest to dobry model bo jest tani dzięki klonom, a marny jakościowo, a wcale nie jest gorszy od miniaka.Moim zdaniem jeśli brać trexa to z założenia, że człowiek ogarnie się i potem i tak go zmienie. Żadne modyfikacje moim zdaniem nie mają sensu, zwłaszcza te drższe. Bo jak człowiek dopłaci za kilka "alu" i innych pierdów, to nagle się okazuje, ze wydał już na KITa tyle co wydałbym a nową gałkę albo miniaka.
1. Aligna czy klona?
2. 121T Skośną, 12T do silnika, łopaty 325 do nauki najlepiej szklane z HK, ostatecznie drewniane ale nie są duże tańsze a szklane są lepsze
3.TGY-306g/KST215 , na ogon takie samo jak na cyklike, Regiel YEP40A, silnik w granicy 3400KV może być TGY z HK albo oryginalny align 450MX albo tarot3400kv
4. turnigy 3s 2200mha tak minimum 30c, gens ace 3s 2200mha
5. Jaka apka zaklepana?
Użytkownik muszkozol czy muszez czy jakoś tak sprzedaje kita, regulator, silnik, serwo i pakiet. Za kita wg danych z innego forum chce 370 zl. Czemu nie wspominam o reszcie? Bo mimo iz dobre ceny to na 6S. A kita możesz sobie podrasowac cześciami Aligna z czasem, a ten tez poleci przyzwoicie.
lenu pisze:Bo w Polsce marka Align jakiś czas temu została z sukcesem zabita przez dystrybutora. Coś tam się odradza niby ale to zobaczymy, to raz, nie jestem pewien ale chyba Align nie ma kitów samych 450. A nie jest 1 na zamówienie http://rcforever.pl/product-pol-2026-He ... t-6S-.html . Klony nie są złe same w sobie oczywiście i nie rozpadają się w locie. Największy problem to mieszanie części różnych producentów i zdarza się ich nie dopasowanie wtedy. Jak zakupisz kit tarota z czasem możesz powoli powymieniać części na Aligna, a jak mocniej walniesz to i większośćale sam w sobie model podobno jest nie najgorszy. Ewentualnie zostaje czekać aż ktoś wystawi coś w supermarkecie.
Wróć do „Jak zacząć fascynującą przygodę”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość