Dzięki za odpowiedzi! na razie zbieram klamoty i pcham się z motyką na słońce z moją wiedzą i umiejętnościami, a będzie co raz ciekawiej

. Na razie uciekła mi kamera. Postaram się kupić z securitycam.,. , z ogłoszenia co Artu podesłałeś odnośnie toru wideo to też raczej dupeńka, bo kolega chciał wyprzedać 80% całości i na razie cisza, więc mam prośbę o jakiś link nawet za granicą z pewnym sprzętem(odbiornik+nadajnik) na 1,2.
Obecnie mam:
1. eleresa dla samolotów, który podpiąłem pod komputer przez USB-RS232, mam nadzieję, że jeszcze nic nie uwaliłem

, udało się chwilowo uzbroić silnik, ale że chodził cały czas na niskich obrotach to zresetowałem aparaturę turnigy i cosik przestał się włączać, ale na razie odpuściłem, jak ruszam płytką to w programie zmienia się horyzont więc raczej śmiga. bardziej mnie martwiło, że serwa nawet nie drgnęły od początku (podłączyłem standardowo jak do zwykłego odbiornika od 9x. (antena naturalnie podłączona- na razie pożyczona jakaś od radia na 433)
2.nadajnik eleres, tu kupiłem za grosze nagoye NA-771, ale nie mogę namierzyć przejściówki męskiej na męską kątowej bo w eleresie jak i antenie ma żeńską. na razie w domku do testów proste
http://www.cseonline.com.au/images/P/ADP-SMAM-SMAM.jpg3.Ublox-NEO-M8N podłączony na razie pod USB-RS232 i w programie u-center znalazło bodajże 20 setelit, na razie nic w ustawieniach nie tykałem bo i nie wiem co i jeszcze przez przypadek ruską satelite zwale na dół i będzie dym

4. Zmiana softu w 9x, skoro potrzebna, czy ktoś z Was z Warszawy lub okolic robi takie zabiegi ? *odpłatnie.,.