OK, no to leci unboxing ;-)

Tak, kupiłem kolor różowy ;-) Ta żółta kabinka i statecznik z pierwszej fotki (z poprzeniego posta znaczy) to jest zapas, który kupiłem dodatkowo, w razie kreta (odpukać), oraz żeby sobie po prostu zrobić np. w środku sezonu zmianę kolorystyczną jakbym miał taki kaprys ;-) No i tam jeszcze dorzuciłem kilka drobiazgów, które mogą się przydać (nie mówię że kret zaraz, ale choćby jakaś twardsza gleba).
Regielek wygląda fajnie, metalowa obudowa robi robotę. Złączki XT z obu stron tylko potęgują wrażenie ;-)
Miłym zaskoczeniem był dorzucony system FBL i pakiet LiPo. Nie mam pojęcia czemu przegapiłem te dwa elementy jak czytałem o tym combo. Pakiet to w ogóle sztos, bo takich 6S chyba akurat nie mam. Pewnie i tak będę przed sezonem kupował do latania, ale tak to mam już na czym zrobić pierwszy wiosenny oblot jak mi strzeli do głowy (albo pogoda pozytywnie zaskoczy). Ten FBL to nie wiem jak się będzie sprawował, no i złączenie go z jakimś odbiornikiem będzie wymagało przemyślenia (mam sporą kolekcję BeastXów w jednej budzie ze Spektrum i szczerze mówiąc myślałem o czymś takim do tego RS4) - jeśli z satelitką Spektrum nie będzie się dało połączyć to może kupię (albo może i mam) jakiś pipsztyk np. od FrSky czy coś tego typu po SBUS. W każdym razie - nastawiałem się na FBL od BeastX/Spektrum, ale najpierw dam szansę Gooskajowemu - nawet jeśli będę musiał dokupić jakiś dodatkowy odbiorniczek.
Silnik jest ogromniasty. Chyba spróbuję się rozejrzeć za tymi osłonami bo faktycznie szkoda byłoby go uszkodzić przy krecie:
beznazwy.png
Ale z drugiej strony: tak się zastanawiam, po całej masie kretów które w życiu miałem - ile było zdarzeń, że coś z BOKU HELI dostało i się uszkodziło? Kabinki w tym miejscu zwykle gną się i tak. Koła zębate ścierały się raczej od zębatki atakującej niż od ocierania o glebę. Praktycznie zawsze latam nad łąką - często nawet nad dość wysoką trawą. Sporadycznie nad polem (które może być np. właśnie zaorane) - więc w sumie nie wiem czy te osłonki akurat aż tak dużo dadzą?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.